Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkriveni novi detalji otmice sina Lepe Brene i Bobe Živojinovića

boba brena

Svjedočenje Miladina Suvajdžića poznatijeg kao Đura Mutavi, pred Specijalnim sudom u Beogradu, otvorilo je pitanje brutalnih otmica.

Jedna od njih je i otmica sina pjevačice Fahrete Jahić, poznatije kao Lepa Brena, i njenog supruga tenisera Slobodana Živojinovića.

– Osmogodišnji dječak, mali Stefan, otet je na Bežanijskoj kosi samo nekoliko dana poslije Vuka Bajruševića. Policija već godinama sumnja da iza svega stoje ozloglašeni pripadnici “zemunskog klana”, ali za to nikada nije bilo dovoljno dokaza. Istraga je i danas otvorena, a sumnje za otmicu je možda najbolje opisao penzionisani policajac Mile Novaković u svojoj knjizi. On je opisujući ovu otmicu, na neki način ukazao na bivšeg načelnika DB Radomira Markovića kao čovjeka koji bi i danas mogao da odgovori na pitanja ko je oteo Stefana – kaže izvor za Kurir.

Otmičari su tada uputili jezivu poruku porodici Živojinović, koja je glasila:

“Ako ne uradite kako tražimo, vraćamo Stefana u dijelovima”.

Podsjetimo, sin Lepe Brene i Živojinovića otet je 2000. godine spred porodične kuće na Bežanijskoj kosi, a slučaj još nije potpuno rasvijetljen.

prema tvrdnjama srbijanskih medija, i dalje nije utvrđeno ko je kidnapovao dječaka i u džepove stavio 2,5 miliona njemalkih maraka, a Stefanovi roditelji nikada nisu želeli javno da govore o agoniji kroz koju su prošli.

Otmica se desila 23. novembra 2000. kad je osmogodišnjak uguran u automobil i odveden od oca i majke. Stefan je navodno krenuo sa majkom kod frizera, ali se vratio kući po rolere. Kad je izašao, otmičari su ga zgrabili.

Otad mu se izgubio svaki trag. Brena i Boba pet dana nisu znali da li im je dijete živo.

– Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s glave – naveli su kidnaperi u prvoj poruci.

[yuzo_related]

– Stefana možete otkupiti na dva načina. Živog – za 2,5 miliona maraka. Mrtvog – za pet miliona maraka. U slučaju druge varijante, otkupljivat ćete dio po dio dječakovog tijela – zapretili su monstrumi, koji su Živojinovićima dali rok od dva dana da prikupe novac.

Kako se spekulisalo, Boba i Brena su potom na četiri radio-stanice, po otmičarevim zahtijevima, dali oglas:

– Firma “Šafner” obavještava partnere da je sva dokumentacija prikupljena u datom roku, pa posebno molimo da nam se partneri jave – to je bio znak da je novac prikupljen.

– Ukoliko posle tri dana ne čujemo oglas, smatrat ćemo da odugovlačite sa isplatom. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci bit će prst manje, a ukoliko mi poslije 10 dana ne bude oglasa, Stefana ćete mrtvog otkupiti – prijetili su surovi kidnaperi.

Preplašeni roditelji slušali su njihove instrukcije, a onda je Boba od otmičara dobio mobilni telefon.

– Lepa Brena je pod snajperskim nišanom s mlađim djetetom bila parkirana na auto-putu kod Tošinog bunara. Njen suprug je ostavio novac na zadatoj lokaciji, a otmičari su bosonogog Stefana ostavili na Kalemegdanu. Roditeljima je pao kamen sa srca, ali su ubrzo otišli iz Srbije na Floridu da bi pokušali da nastave sa normalnim životom.

https://www.youtube.com/watch?v=mMtZRsln1iM