Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo je najmlađi milijarder na svijetu, i nema curu (FOTO)

milijarder1

Tek mu je 25 godina, a najmlađi je muški milijarder na svijetu i da, još uvijek je “solo”.

Gustav Magnar Witzøe naslijedio je porodični posao uzgoja ribe. Inače se bavi i manekenstvom, a dolazi iz Norveške. Znatiželjni mogu zaviriti u njegov luksuzan privatni život preko njegovog Instagrama na kojem svakodnevno objavljuje fotografije.

Forbes ga je ove godine proglasio najmlađim milijarderom na svijetu uzevši u obzir imovinu koju posjeduje i čija se vrijednost procjenjuje na 2,435 milijardi funti.

Njegov otac posjeduje skoro pola svih ribarnica u Norveškoj, imena Salmar ASA. To je jedan od najvećih proizvođača lososa u svijetu osnovan još 1991., a sve je odlučio predati sinu u ruke prije pet godina kada je Gustav tek ušao u dvadesete.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

?

Objavu dijeli Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

Ipak, nije mu bilo lako preuzeti očevo carstvo i bogatstvo pa je započeo nekoliko vlastitih ‘start up’ projekata.

– Ne možete od nekoga zahtijevati da bude šef tako velike kompanije. To bi moglo uticati na vas na mnogo načina, dobrih i loših. Može uticati i na odnose s prijateljima – izjavio je Gustav za norveške medije.

Navodno je imao jako veliku i podugačku raspravu s ocem oko preuzimanja kompanije u svoje ruke.

I pored tolikih odgovornosti i obaveza, Gustav pronalazi vremena za putovanja svijetom na brojna egzotična mjesta, vožnju u svom skupocjenom Porscheu, privatnom avionu i na brodu, a najdraže društvo mu je njegov pas. Da, pas jer on još uvijek nema djevojku.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Stardog

Objavu dijeli Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe)

Gustav je treći najmlađi milijarder na svijetu, a prva dva mjesta zauzele su njegove sunarodnjakinje sestre Katharina i Alexandra Andresen, vlasnice kompanije Ferd.

Katharina i Alexandra Andresen