Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Par dana prije smrti: Ovo su posljednje fotografije DJ Aviciija

Swedish musician, DJ, remixer and record producer Avicii takes a selfie on Table Mountain

Zadnje dane prije iznenadne smrti, švedski DJ Avicii provodio je u odmaralištu u Omanu gdje se susreo s lokalnim DJ-om Matrai Joshijem. Dvojac je navodno razmišljao o saradnji, a Aviciiju se ta arapska država, koju je posjetio prvi put, toliko svidjela da je boravak produžio za osam dana.

U odmaralištu su ga prepoznali brojni fanovi koji su se fotografirali s njim za uspomenu, a neki su komentirali i kako je muzičar vidno smršao.

– Bio je nasmiješen i sretan, ništa nije odavalo da ima ikakvih problema sa zdravljem. Sjećat ćemo ga se kao vrlo dragog i susretljivog mladića – rekli su zaposlenici Muscat Hills Resorta gdje je Šveđanin boravio.

Njegova obožavateljica Kelly Lee iz Velike Britanije pohvalila se kako joj je fotografiranje s Aviicijem bio najbolji rođendanski poklon, a sad kaže kako nije ni svjesna da ga više nema.

– Ne mogu vjerovati da sam ga upoznala. U šoku sam jer je umro tako mlad. Bio je divan. Živjet će i dalje kroz svoje pjesme – rekla je Kelly.

Beživotno tijelo mladog muzičara, pravog imena Tim Bergling, pronađeno je jučer poslijepodne u Omanu ali uzrok smrti još se ne zna. Imao je 28 godina.

Muzičar se borio s akutnim pankreatitisom. Riječ je o potencijalno vrlo opasnoj upali gušterače koja je uzrokovana pretjeranim konzumiranjem alkohola. Zbog narušenog zdravlja je 2016. odgodio turneju.

– Nisam primijetio da je pretjerano pio zadnjih dana. Bio je u odličnoj formi. Družili smo se s društvom, a prošli petak smo išli u vožnju brodom te kasnije na večeru – rekao je lokalni arapski DJ Matrai. Dodao je kako su svi u šoku.

– Porodica je neutješna pa molim sve da poštuju njihovu želju za privatnošću u ovim iznimno teškim trenucima – rekla je njegova glasnogovornica.

??It’s always sunny in California??

Objavu dijeli Avicii (@avicii)

Avicii je bio jedan od predvodnika suvremenog Electronic Dance pokreta i jedan od rijetkih DJ-jeva koji je punio arene diljem svijeta. Osvojio je dvije MTV Music Awards nagrade, nagradu Billboard Music te je dva puta bio nominiran za Grammyja.