Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Matthew Hutchins

Po prvi put se glasio muž snimateljice koju je usmrtio Alec Baldwin

hutchinsi

Otkrio je i da je stalno u kontaktu s Baldwinom koji mu je velika podrška

Matthew Hutchins, shrvani suprug tragično preminule snimateljice Halyne Hutchins, koju je slučajno usmrtio glumac Alec Baldwin, oglasio se prvi put nakon njene smrti.

“Halyna nas je sve inspirirala svojom strašću i vizijom, a njezina ostavština je previše vrijedna da stane tek u nekoliko riječi. Naš gubitak je ogroman te molim medije da poštuju našu privatnost dok žalujemo. Zahvaljujemo svima koji dijele njezine fotografije i priče iz njezina života”, napisao je na društvenim mrežama.

Otkrio je i da je stalno u kontaktu s Baldwinom koji mu je velika podrška.

Podsjetimo, ispalivši metak iz rekvizita, Alec Baldwin je na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak usmrtio Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu.

“Ured šerifa potvrđuje da su dvije osobe nastrijeljene na snimanju filma Rust. Direktorica fotografije Halyna Hutchins (42) i redatelj Joel Souza (48), nastrijeljeni su kad je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alec Baldwin (68)”, stoji u saopćenju policije.

Holivudski stručnjaci smatraju kako je Baldwin počinio veliku grešku jer je ignorirao zlatno pravilo o sigurnosti rukovanja oružjem na setu.

“Napunjeno ili prazno, oružje se nikada ne usmjerava prema drugom ljudskom biću”, rekao je Bryan Carpenter za New York Post. Bryan vodi Dark Thirty Film Services, firmu koja se bavi uslugama, obukom i iznajmljivanjem oružja za filmsku i televizijsku produkciju.

Pištolj se, inače, na setu usmjeri prema tački gdje nema opreme, glumaca ili filmske ekipe. Oružje nikada ne smije biti upereno u osobu.

“Nikada ne smijete dopustiti da je cijev oružja usmjerena prema nečemu što ne namjeravate pogoditi”, dodao je.