Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija objavila detalje

Pobjednik Supertalenta pljačkao McDonald'se po Zagrebu

petar bruno basic
Foto: Screeshot

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 23.000 eura

Nekadašnjem pobjedniku hrvatskog Supertalenta Petru Bruni Basiću (31) policija je otkrila još pljački. Basić je sredinom septembra završio u Remetincu zbog pljački niza zlatarnica, a sada je policija objavila kako sumnja na to da je počinio još osam krivičnih djela razbojništava, a još jedno ostalo je u pokušaju, piše Index.hr.

Nastavkom istrage nad plesačem koji je plesom na šipki osvojio Supertalent 2016. potvrdili su sumnju da je od 20. januara do 14. aprila 2023. godine najčešće u noćnim satima na području Zagreba te jednom u Zaprešiću nad zaposlenicima činio razbojništva kako bi se domogao novca.

Istraga protiv Petra Brune Bašića sad se širi zbog još osam razbojništava, zbog čega bi mu mogao biti produžen istražni zatvor u Remetincu, u kojem se i sada nalazi.

Pljačkao McDonald'se, benzinsku, mjenjačnicu…

Policija je objavila kako postoji osnovana sumnja da je u pet navrata došao do restorana brze hrane (radi se o McDonald'sovim restoranima), od toga po jednom u Riječkoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, Rudeškoj cesti te dva puta u Ulici 1. Pile, gdje je maskiran potkapom došao do prozora te uz prijetnju pištoljem zaposlenicima otuđivao novac.

U jednom navratu u jednom od restorana nije uspio u svome naumu da se domogne novca.

Također, sumnja se da je krajem januara došao u benzinsku pumpu u Ulici SR Njemačke, a nakon sedam dana u poslovnicu za otkup plemenitih metala u Ulici Pavla Šubića, gdje je uz prijetnju pištoljem počinio razbojništvo nad zaposlenicima kako bi ukrao novac.

Tu nije bio kraj njegovom kriminalnom ponašanju. U Zaprešiću, u Tržnoj ulici, došao je u mjenjačnicu, gdje je na već uhodan način, prijeteći pištoljem, zaposlenici otuđio novac.

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 23.000 eura.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.