muzička diva

Poznat uzrok smrti Tine Turner

Tina turner
Foto: Screenshot/YouTube

Turner je rođena kao Anna Mae Bullock 26. novembra 1939. i odrasla je u Nutbushu, u Tennesseeju, gdje je kao dijete sa svojom porodicom brala pamuk

Poznat je uzrok smrti legendarne muzičke dive Tine Turner.

Kako je potvrdio glasnogovornik pjevačice za Daily Mail, Turner je umrla prirodnom smrću u svom domu u Švicarskoj.

Prethodno se borila s rakom crijeva te je više od četiri desetljeća patila od visokog krvnog pritiska.

Podsjetimo, glasnogovornik je jučer u saopćenju objavio da je preminula.

“Tina Turner, kraljica rock'n rolla, umrla je danas mirno u dobi od 83 godine nakon duge bolesti u svom domu u Kusnachtu, blizu Züricha u Švicarskoj. Svijet je izgubio muzičku legendu i uzor”, napisao je.

Ostavila neizbrisiv trag

Turner je rođena kao Anna Mae Bullock 26. novembra 1939. i odrasla je u Nutbushu, u Tennesseeju, gdje je kao dijete sa svojom porodicom brala pamuk. U poznatom klubu Imperial upoznala je R&B muzičara Ikea Turnera, za kojeg se udala 1962. godine u Meksiku.

Zajedno su osvojili muzičku rock scenu i mnoge Grammyje tokom 70-ih, no prividnoj je idili došao kraj kad je Tina podnijela zahtjev za razvod 1976. godine.

Nakon toga je krenula sa solo karijerom, a prijelomni trenutak bio je izlazak njenog albuma Private Dancer 1984. godine, kada se nakon dužeg izbivanja vratila na scenu.

2000. godine objavila je da završava karijeru, godinu dana nakon što je objavila svoj posljednji solo album, Twenty Four Seven, iako će se vratiti na pozornicu 2008., nastupajući na dodjeli Grammyja s Beyoncé te za posljednju turneju kojom će obilježiti 50 godina svoje karijere.

Turner je iza sebe ostavila drugog supruga, njemačkog muzičara direktora Erwina Bacha. Vjenčali su se u srpnju 2013. nakon 27 zajedničkih godina i živjeli su u Švicarskoj. Turner se 2013. godine odrekla američkog državljanstva kako bi postala švicarska državljanka.

Njezin prvi sin, Craig Raymond Turner, umro je u julu 2018. Prošle godine umro je i Tinin drugi sin, Ronnie. Iza nje su ostala dva sina Ikea Turnera, Ike Turner Jr. i Michael Turner, koje je posvojila.