Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznati reper 50 Cent poručio Khabibu: Spremio sam 2 miliona, samo reci “da”

50cent khabib

Sudbina Khabiba Nurmagomedova u UFC-u neizvjesna je nakon velikih nereda koji su uslijedili poslije borbe za naslov između njega i Conora McGregora.

UFC je najavio da će suspendovati njegovog timskog kolegu Tukhugova, a sam Khabib je najavio da će otići i on ako to naprave. U slučaju ako ode, neće mu nedostajat ponuda.

Neslaganje između Dagestanca i najveće MMA organizacije žele iskoristiti popularni pjevač 50 Cent i MMA organizacija Bellator. Naime, pjevač je pozvao Khabiba da se bori za njega u Bellatoru, a za to mu je obećao isplatiti 2 miliona dolara u gotovini. Tačno toliko je Dagestanac trebao dobiti od meča s Conorom, no taj novac je blokirala atletska komisija Nevade. A zanimljivo je da je Irac dobio svoj honorar uprkos tome što je i on učestvovao u neredima.

– Mislim da nije u redu to što UFC radi Khabibu, istu stvar nisu napravili McGregoru. Ja ću mu platiti 2 miliona u gotovini danas ako se dođe boriti za mene u Bellator – napisao je 50 Cent, koji je inače saradnik poznate MMA organizacije.

Na Khabibov odgovor nije trebao dugo čekati.

– Pošalji mi lokaciju – napisao mu je UFC prvak više šaljivo, citirajući samog sebe.
Naime, Khabib je tačno to rekao i Conoru nakon što je Irac napao autobus u aprilu ove godine, kada je navodno htio napasti upravo Dagestanca.

No, 50 Cent mu je dokazao da se ne šali s ponudom i da je mrtav ozbiljan.

– Khabib, ja sam mrtav ozbiljan – rekao je poznati reper, a Khabib mu je zahvalio na podršci i pozvao ga kod njega u Rusiju.

– Ako želiš vidjeti gdje se rađaju pravi muškarci pozivam te da dođeš u Dagestan. A kad ja budem u SAD-u dat ću ti do znanja. Hvala ti na podršci, pravi si čovjek – zaključio je Khabib.

Khabib je prije sedam dana odbranio naslov u lakoj kategoriji pobijedivši Conora, a poslije borbe je nastao pravi nered. Khabib je izletio iz ringa i napao Conorovog trenera Dillona Davisa. Za Khabibom je potrčao i McGregor, ali tu je bio Zubaira Tukhugov koji je udario McGregora, a Irac mu je potom i uzvratio. Zbog straha od većih nereda, pobjednik nije ni proglašen.