Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Poznato ko će zabavljati Banjalučane u novogodišnjoj noći

26/09/2018

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas u Banjaluci poslije sastanka sa predstavnicima gradskih turističkih agencija i hotela da će Banjalučane u novogodišnjoj noći zabavljati Haris Džinović, jedna od najvećih regionalnih estradnih zvijezda.

Radojičić je rekao da je za manifestaciju “Banjalučka zima 2018/2019” pripremljen bogat program, čija će kruna biti trodnevni, veliki koncerti tokom novogodišnjih praznika, po uzoru na Budvu i neke druge regionalne centre koji na ovakav način obilježavaju ulazak u novu godinu.

Prema utvrđenom programu, Radojičić je rekao da će 30. decembra nastupiti Željko Samardžić, u novogodišoj noći Haris DŽinović, a 1. januara Banjalučane očekuje koncert Željka Joksimovića.

Radojičić je istakao da će u isto vrijeme, Banjalučani i turisti, koje, kako je rekao ove godine očekuju u velikom broju, imati priliku da posjete atraktivne turističke sadržaje na pet lokacija u gradu i to u Parku “Mladen Stojanović”, Parku “Petar Kočić”, Trgu Krajine, platou ispred Muzeja savremene umjetnosti i u parkiću kod Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Cilj ovog koncepta je da se u grad privuče što veći broj turista, zbog čega su gradske vlasti danas pozvale hotelijere i agencije da pripreme posebne turističke pakete da bi Banjaluka nastavila trend povećanog turističkog rasta, saopšteno je iz Gradske uprave.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić, rekla je da se, organizacijom manifestacije “Banjalučka zima”, namjerava kreirati atraktivan sadržaj, s ciljem privlačenja što većeg broja turista.

“Sa ovom manifestacijom, u rukama imamo dobru ponudu i atraktivan turistički program, a sigurni smo da će nam u tim nastojanjima pomoći i najavljeno otvaranje novih avio-linija sa banjalučkog aerodroma”, navela je Trivićeva.

Na opredjeljenje Gradske uprave da krene u ovom pravcu, kako je rečeno, upućuje i analiza efekata manifestacije “Proljeće u Banjaluci” koja je ukazala na veliki rast prihoda u ugostiteljskim objektima i hotelima tokom trajanja ove manifestacije.

Na osnovu ranije provedenog javnog poziva za organizaciju sadržaja u okviru manifestacije “Banjalučke zime”, atraktivne turističke sadržaje pripremiće agencije “HBO kolors” iz Novog Sada, te banjalučki “Mint” i “Lucido”.

Prema rezultatima javnog poziva, “HBO kolors” organizovaće turističke sadržaje na Trgu Krajine i u Parku “Petar Kočić”, agencija “Mint” u Parku “Mladen Stojanović”, dok će agencija “Lucido” pripremiti prigodni program na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti i parkiću pored Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.