SHOWbuzz

dobila pravnu bitku

Princeza Haya tjelohraniteljima platila 1,2 miliona funti da šute o njenoj preljubi

20/11/2020

U svojoj presudi presuđenoj u korist princeze, sudac navodi da je ona "započela preljubničku vezu s jednim od svojih muških tjelohranitelja", no ime tjelohranitelja tad nije navedeno

Bivša supruga vladara Dubaija, princeza Haya bint al-Hussein, platila je svojim tjelohraniteljima po 1,2 miliona funti da šute o njenoj aferi s jednim od njih, piše Daily Mail.

Tjelohranitelja Russella Flowersa s kojim je ušla u izvanbračnu vezu uz to je obasipala i skupocjenim poklonima kao što su luksuzni satovi pa čak i sačmarica vrijedna 50.000 funti, piše isti izvor.

46-godišnja princeza Haya, najmlađa od šest supruga šeika Muhammeda Al Maktoumu, navodno je od tjelohranitelja Britanca tražila da joj pravi društvo gdje god se pojavi, a zauzvrat ga je obasipala skupim poklonima. Veza od dvije godine dodatno se razbuktala u Londonu gdje je princeza pobjegla od svog supruga te pokrenula brakorazvodnu parnicu te tražila puno skrbništvo nad njihovih dvoje djece. Naime, britanski mediji još su prošle godine pisali da šeik sumnja da je njegova supruga malo prebliska s tjelohraniteljem.

Princeza i tjelohranitelj s kojim je ušla u ljubavnu vezu

Nakon što je pobjegla, šeik je na Instagramu objavio arapsku pjesmu, u kojoj se između ostalih nalaze stihovi: “Ti, izdajice, izdala si najsvetije povjerenje, a tvoja igra je razotkrivena.”

Princezina borba za skrbništvo nad djecom u Londonu trajala je dugo i nije bila lijepa. Tokom saslušanja, za koje se šeik očajnički borio da ostane privatno, sudac je na kraju presudio da je Haya pretrpjela “zastrašivanje” šeika te zaključio da su je izrugivali zbog njene veze.

U svojoj presudi presuđenoj u korist princeze, sudac navodi da je ona “započela preljubničku vezu s jednim od svojih muških tjelohranitelja”, no ime tjelohranitelja tad nije navedeno.

Sudac je također naveo da je šeik pokrenuo “kampanju zastrašivanja” koja je uključivala razvod od nje bez da joj je i rekao, organiziranje da se u njenoj spavaćoj sobi ostavi oružje pa čak i pokušaj otmice.

Princeza i šeik iz sretnih dana

Russell je pak zbog princeze ostavio svoju suprugu s kojom je u braku bio četiri godine, piše Daily Mail.

“Russellova supruga vjerovala je da su ga zaveli novac i darovi. Na inostranim putovanjima princeza bi uvijek insistirala da imaju povezane sobe. Kad bi bila u Velikoj Britaniji, bila bi vani s njim gotovo svake večeri, a ponekad bi se vraćali kući tek sljedećeg jutra”, rekao je izvor za Mail.

“Porodica je uvijek bila velikodušna prema tjelohraniteljima. Šeik bi im često dao između 5.000 i 15.000 funti kao napojnicu. Ali darovi koje je Russell primio bili su daleko iznad toga”, dodaje izvor.

Mail piše da su za sve znala još trojica tjelohranitelja kojima je isplaćeno 1.2 miliona funti da šute.

Princeza sada s dvoje djece živi u kući vrijednoj 85 miliona funti u londonskom Kensingtonu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.