Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rade Šerbedžija zaplakao na komemoraciji Draganu Nikoliću

serbedzija

Na komemoraciju za beogradskog glumca Dragana Nikolića došli su mnoge njegove kolege, poznanici i obožavatelji, među kojima su bili i srpski predsjednik Vlade Aleksandar Vučić, te glumci Tanasije Uzunović, Lazar Ristovski, Dara Džokić, Seka Sabljić, Žarko Laušević, Dragan Bjelogrlić, Rade Šerbedžija i mnogi drugi.

komemoracija dragan nikolic

FOTO Oliver BUNIĆ / 24sata.rs

Prvi govor držao je Branimir Brstina, direktor Ateljea 212. Sa suzama u očima, pričao je o svom pokojnom prijatelju Nikoliću, piše Kurir.

– Zapali pljugu, naruči crni džoni i pripazi nekad na nas ovdje – rekao je glumac Dragan Bjelogrlić.

dragan nikolic komemoracija

Tokom komemoracije pušteni su i djelovi filmova s Draganom i Darom Džokić koja je plakala dok je gledala kolegu na platnu. Nakon toga, govor je održao i Rade Šerbedžija.

– Svi smo se zaljubili u to njegovo lice spiritualno u crno bijelom filmu. To lice, između svijetla i tame sijalo je. Svaku ulogu je htio prikazati u jednostavnosti. Volio je život. Divna širina. Mnogo će voda proći kroz Dunav i Savu dok se ne rodi takav mangup kakv je bio Gaga, lav! Čovjek koga su svi voljeli, velike duše. Gago, rekao si mi da sam tvoj brat, ti si Gago brat svih nas – ispričao je Šerbedžija kroz suze.

Sahrana Dragana Nikolića, jednog od najvećih i najvoljenijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije, obavljena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Više hiljada Beograđana, članova porodice, kolege i prijatelji ispratilo je Nikolića na vječiti počinak.

telegraf sahrana draganu nikolicu

FOTO Telegraf.rs

telegraf sahrana draganu nikolicu1

FOTO Telegraf.rs