Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi kostim

Serena je opet šokirala organizatore Roland Garrosa

serena kostim

Moja nova odora stiže s riječima na francuskom, kazala je Serena

Na prošlogodišnjem izdanju teniskog turnira Roland Garrosa, slavna američka teniserka Serena Williams suočila se s brojnim kritikama na račun kostima brenda Nike na meču protiv Čehinje Kristine Pliskove – kompresijske odjeće koja joj je, kako je svojevremeno izjavila, pomogla u borbi protiv krvnih ugrušaka koje je zaradila nakon rođenja kćerke Alexis.

Njen odabir kostima izazvao je negativnu reakciju: Francuski teniski savez smatrao je da je kostim odraz nepoštivanja igre i pravila odijevanja tokom turnira i kao posljedica toga, u cijelosti je zabranjeno nošenje sličnih kostima na budućim mečevima.

Reakciju Francuskog teniskog saveza mnogi su okarakterizirali seksističkom; Williams je, međutim, nastale polemike odlučila ostaviti iza sebe rekavši predstavnicima medija kako se u spornom kostimu osjećala kao “princeza ratnica” i “kraljica Wakande”.

Godinu dana kasnije na istom teniskom turniru, Williams je napravila veliki povratak pobijedivši u prvom kolu Ruskinju Vitaliu Diatchenko. Nakon kontraverzi koje je izazvala nošenjem kostima brenda Nike, Williams ni ovoga puta nije “razočarala”.

Na meču koji joj je osigurao ulazak u novi krug, najuspješnija igračica u istoriji tenisa zemljanim terenom prošetala je u kompletu koji je samo za nju kreirao dizajner mode kuće Louis Vuitton i osnivač popularnog brenda Off-White, Virgil Abloh.

Spomenuti komplet koji je produkt Virgilove dizajnerske saradnje s američkim sportskim divom Nikeom uključivao je crno- bijeli top s pripadajućom suknjom s dodatkom šuškavca identičnog dizajna s na francuskom ispisanim riječima “Majka, prvakinja, kraljica, boginja”.

“Ovo je drugi put da sam imala priliku surađivati s Virgilom”, izjavila je Williams o dizajneru modne kuće Louis Vuitton koji je također kreirao njenu tenisku odoru u formi baletne haljine viđenu na prošlogodišnjem izdanju turnirq U.S. Open.

“Moja nova odora stiže s riječima na francuskom. One govore o tome da sam mama i da sam kraljica, poput svih žena. Prvakinja. To mi je pozitivan stimulans”, izjavila je Williams o viđenom kompletu na zemljanom terenu novog izdanja Roland Garrosa.