Jennie Garth

Sjećate li se Kelly iz Beverly Hillsa? Evo kako danas izgleda…

kelly

Godine 2000. časopis FHM ju je uvrstio među 100 najseksi žena na svijetu

Glumica Jennie Garth proslavila se kao Kelly Taylor 90-ih godina. Iako su je svrstavali među najseksi žene svijeta, nije imala previše sreće u ljubavi.

Uloga Kelly Taylor u seriji “Beverly Hills 90210” proslavila ju je, a još uvijek je mnogi povezuju upravo s tom ulogom.

Jennie je oduvijek sanjala da će jednoga dana postati glumica, a odrasla je sa šestero braće i sestara na porodičnom ranču u američkom Illinoisu.

Sreća joj se nasmiješila nakon što ju je primijetio lokalni lovac na talente te ju je počeo pripremati za Hollywood još dok je bila u srednjoj školi. Bavila se manekenstvom, a nakon što se preselila u Los Angeles odlasci na audicije postali su joj svakodnevica. Upravo u Los Angelesu je i završila srednju školu, a život joj se potpuno promijenio kada je dobila ulogu Kelly u popularnoj seriji.

Garth glumi u svih deset epidoza serije “Beverly Hills 90210”, zahvaljujući kojoj je postala teen ikona te je dobila i nekoliko nagrada za tu ulogu. Godine 2000. časopis FHM ju je uvrstio među 100 najseksi žena na svijetu, a pojavila se kasnije u brojnim TV serijama i filmovima.

Glumica je cijelo vrijeme vodila i zanimljiv privatni život. Pred oltar je prvi put stala 1994. godine s muzičarem Danielom B. Clarkom, s kojim je u braku bila dvije godine.

Za drugog supruga Petera Facinellija se udala nakon što su zajedno glumili još 1995. u filmu. Pred oltar su stali 2001., a u braku su dobili tri kćeri. U martu 2012. godine Facinelli je zatražio razvod od glumice.

S trenutnim suprugom Davidom Abramsom je od 2014. godine, zaručili su se godinu kasnije, a vjenčali par mjeseci kasnije.

Međutim, 2017. godine odnosi u braku pošli su po zlu i godinu dana kasnije podnijeli su zahtjev za razvod, a onda su se 2019. godine pomirili i obustavili postupak rastave.

“Dave i ja smo se zaljubili vrlo brzo i vjenčali u roku od šest mjeseci. Previše smo požurili i to nas je povrijedilo”, izjavila je glumica u jednom od intervjua.