SHOWbuzz

Jennie Garth

Sjećate li se Kelly iz Beverly Hillsa? Evo kako danas izgleda…

03/04/2021

Godine 2000. časopis FHM ju je uvrstio među 100 najseksi žena na svijetu

Glumica Jennie Garth proslavila se kao Kelly Taylor 90-ih godina. Iako su je svrstavali među najseksi žene svijeta, nije imala previše sreće u ljubavi.

Uloga Kelly Taylor u seriji “Beverly Hills 90210” proslavila ju je, a još uvijek je mnogi povezuju upravo s tom ulogom.

Jennie je oduvijek sanjala da će jednoga dana postati glumica, a odrasla je sa šestero braće i sestara na porodičnom ranču u američkom Illinoisu.

Sreća joj se nasmiješila nakon što ju je primijetio lokalni lovac na talente te ju je počeo pripremati za Hollywood još dok je bila u srednjoj školi. Bavila se manekenstvom, a nakon što se preselila u Los Angeles odlasci na audicije postali su joj svakodnevica. Upravo u Los Angelesu je i završila srednju školu, a život joj se potpuno promijenio kada je dobila ulogu Kelly u popularnoj seriji.

Garth glumi u svih deset epidoza serije “Beverly Hills 90210”, zahvaljujući kojoj je postala teen ikona te je dobila i nekoliko nagrada za tu ulogu. Godine 2000. časopis FHM ju je uvrstio među 100 najseksi žena na svijetu, a pojavila se kasnije u brojnim TV serijama i filmovima.

Glumica je cijelo vrijeme vodila i zanimljiv privatni život. Pred oltar je prvi put stala 1994. godine s muzičarem Danielom B. Clarkom, s kojim je u braku bila dvije godine.

Za drugog supruga Petera Facinellija se udala nakon što su zajedno glumili još 1995. u filmu. Pred oltar su stali 2001., a u braku su dobili tri kćeri. U martu 2012. godine Facinelli je zatražio razvod od glumice.

S trenutnim suprugom Davidom Abramsom je od 2014. godine, zaručili su se godinu kasnije, a vjenčali par mjeseci kasnije.

Međutim, 2017. godine odnosi u braku pošli su po zlu i godinu dana kasnije podnijeli su zahtjev za razvod, a onda su se 2019. godine pomirili i obustavili postupak rastave.

“Dave i ja smo se zaljubili vrlo brzo i vjenčali u roku od šest mjeseci. Previše smo požurili i to nas je povrijedilo”, izjavila je glumica u jednom od intervjua.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.