Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kevin Spacey

Slavni glumac optužen za seksualno napastovanje pojavit će se pred sudom u Britaniji?

kevin ss

Rekao je kako je “uvjeren da može dokazati svoju nevinost” pred optužbama koje su protiv njega iznijela trojica muškaraca

Nakon što je krajem prošle sedmice u Velikoj Britaniji podignuta optužnica protiv Kevina Spaceyja zbog seksualnog zlostavljanja glumac je, posredstvom glasnogovornika, za Good Morning America izjavio da će se “dobrovoljno pojaviti” pred britanskim sudom.

Rekao je kako je “uvjeren da može dokazati svoju nevinost” pred optužbama koje su protiv njega iznijela trojica muškaraca te kako cijeni to što je državna tužiteljica Rosemary Ainslie podsjetila javnost kako ima pravo na pošteno suđenje.

Spacey ne može biti formalno optužen ako se ne vrati u Ujedinjeno Kraljevstvo, a u slučaju da to odbije, na službeno izručenje moglo bi se čekati mjesecima.

Glumac je optužen za incidente koji su se navodno dogodili u Engleskoj između 2005. i 2013. godine, a policija je započela istragu nakon optužbi iz 2017. godine. Za nedolično ponašanje optuživali su ga i kolege sa seta serije Kuća od karata u kojoj je nakon tužbi izgubio glavnu ulogu. Producentima serije morao je isplatiti 31 milion dolara odštete.

Jedan od rijetkih angažmana koje je dobio nakon optužbi uloga je Franje Tuđmana u Sedlarovom filmu Bilo jednom u Hrvatskoj, a hrvatski redatelj je izjavio da “vjeruje u njegovu priču”.