Netflix

Snima se dokumentarac o bračnom paru koji je ukrao i oprao 4,5 milijardi dolara

netflix (1)

Ilya Lichtenstein i Heather Morgan nisu skrivali da žive bogataškim lifestyleom

Bračni par Ilya Lichtenstein i Heather Morgan uhapšen je početkom febriara zbog hakiranja bitcoin virtualne mjenjačnice i pranja novca koji su stekli krađom. Par je dio ukradenog novca u bitcoinu potrošio na zlato, nezamjenjive tokene (NFT) i Walmartove darovne kartice od 500 dolara, rekli su tužitelji.

Riječ je o vrtoglavoj svoti od 4,5 milijardi dolara, što je zaintrigiralo Netflix, koji je naručio dokumentarnu seriju o mladom bračnom paru, piše The Verge. Na toj streaming platformi već postoji nekoliko dokuserija o prevarama vezanima za novac, a jedna od njih je popularna serija Inventing Anna koja je hit ovih dana.

Ilya Lichtenstein i Heather Morgan nisu skrivali da žive bogataškim lifestyleom. Živjeli su u luksuznom apartmanu na Wall Streetu u New Yorku. Morgan se okušala u repanju i izradi dizajnerske odjeće, no bezuspješno. Do hapšenja je bila vrlo aktivna na društvenim mrežama.

Dokumentarnu seriju o najvećoj pljački kriptovaluta u historiji režirat će Chris Smith, producent popularnog Tiger Kinga. Izvršni producent ove serije bit će Nick Bilton, koji stoji iza dokumentarca o Elizabeth Holmes, najmlađoj milijarderki na svijetu, koja je prevarila svoje investitore. Detalji o glumačkom sastavu i datumu izlaska još nisu poznati.

Američko ministarstvo pravosuđa početkom mjeseca objavilo je da je razotkrilo najveću krađu kriptovaluta u historiji i da je zaplijenilo rekordan iznos novca u bitcoinu. Iako se očekivalo da su pljačku izveli iskusni hakeri ili bankari, otkriveno je da je riječ o TikTok reperici i njenom mužu mađioničaru.