Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snimat će se film prema popularnoj seriji Downton Abbey

Downton Abbey111

Obožavatelje serije Downton Abbey obradovat će informacija objavljena u britanskom Mirroru o tomu da producenti već rade na osiguravanju sredstava za snimanje filma čija će se radnja odvijati nekoliko godina nakon razdoblja iz popularne serije, u kojoj će ponovno moći pratiti zbivanja na edvardijanskom vlastelinskom imanju obitelji Crawley, prenosi Hina.

Snimanje bi, kako je za Mirror rekao upućeni izvor, trebalo početi krajem 2017., a premijera bi se trebala održati na Božić 2018. Iako zasad nema službenih informacija o početku snimanja filma, isti izvor tvrdi da bi glumačka postava trebala biti gotovo ista. Naime, poziv za snimanje navodno su dobili i usmeno prihvatili svi glavni likovi iz serije.

Među njima više ne bi trebao biti lik Volet, udove grofice od Granthama koju je u seriji utjelovila Maggie Smith. Naime, radnja filma odvijat će se nekoliko godina nakon razdoblja koje su gledatelji pratili u seriji, pa se pretpostavlja da će lik koji utjelovljuje Smith u međuvremenu preminuti.

Po pisanju Mirrora, čini se da će ključan lik u filmu biti osobni sluga grofa Granthama, sobar John Bates, kojega je glumio Brendan Coyle. Scenarij koji potpisuje Julian Fellowes uglavnom je dovršen, a snimanje će se odvijati na lokacijama u Velikoj Britaniji, piše britanski list.