Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nastup u centru Sarajeva

Steva Tajvanac zapjevao s Dubiozom: Publika ga nagradila aplauzom, policija – kaznom

steva tajvanac dubioza kolektiv
Foto: Screenshot/Instagram

Steva Tajvanac dobio je brojnu podršku u komentarima, a neki su poručili da se nadaju da će mu “Dubioza” pomoći da plati kaznu

Popularni bh. bend Dubioza kolektiv na svom zvaničnom Instagram nalogu podijelio je s pratiteljima, u najmanju ruku, neobičnu situaciju koju je doživio Tajvanac Steve Lin od strane sarajevske policije.

Naime, Steva Tajvanac, kako ga od milja zovu članovi Dubioza kolektiva, kažnjen je sa 150 KM jer je pjevao s momcima iz Dubioze kolektiv na ulicama glavnog grada BiH.

-Objektivna sarajevska publika ga je nagradila aplauzom, a objektivna sarajevska policija ga je nagradila kaznom od 150 KM – kažu momci iz Dubioze.

Naime, oni su u centru Sarajeva svirali i pjevali s Tajvancem Steveom Linom. On je specifičan po tome što vrlo slabo govori bosanski jezik, ali “zato pjeva na našem”.

Građani koji su se zadesili u blizini okupili su se oko njih, i zapjevali te im aplaudirali.

No, noć je završila tako što je Steve dobio kaznu u iznosu od 150 KM od sarajevske policije zbog narušavanja javnog reda i mira.

Ova objava je mnoge naljutila. Tačnije, naljutio ih je postupak sarajevske policije.

Steva Tajvanac dobio je brojnu podršku u komentarima, a neki su poručili da se nadaju da će mu “Dubioza” pomoći da plati kaznu.