Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Besplatan koncert

Sve spremno za rođendan Lukavac Cementa: Dubioza kolektiv i Divanhana stižu u Lukavac

Ustupljena fotografija

Na koncertu se očekuje veliki broj posjetilaca, te će Titova ulica i dio ulice Žrtava genocida u Srebrenici u Lukavcu biti zatvorene za saobraćaj

Lukavac Cement, sutra, 6. juna 2024. u 20 sati na platou ispred Centra za kulturu Lukavac, priređuje svome gradu i svojim sugrađanima i sugrađankama izuzetan rođendanski poklon, besplatan koncert velikih muzičkih zvijezda ovog regiona Dubioze Kolektiv i Divanhane.

„Za obilježavanje našeg 50. rođendana željeli smo pripremiti slavlje koje će se pamtiti. Upravo zato smo se odlučili za ove poznate bendove koji svaki u svom žanru je poseban i drugačiji. Sve je spremno za naš rođendanski koncert, posljednje pripreme se privode kraju i siguran sam da će publika i naši gosti uživati u dobroj muzici i izvrsnoj zabavi. Članovi bendova već danas stižu u Lukavac“, kazao je Nihad Begić, direktor prodaje i marektinga Lukavac Cementa.

Na koncertu se očekuje veliki broj posjetilaca, te će Titova ulica i dio ulice Žrtava genocida u Srebrenici u Lukavcu biti zatvorene za saobraćaj. Zbog sigurnosti svih prisutnih na koncert je zabranjeno unositi profesionalne kamere, dronove, profesionalne video i audio uređaje za snimanje, oružje, staklene boce ili staklene posude bilo kog tipa, predmeti koji mogu biti korišteni kao projektili te laserski pokazivači. Lukavac Cement kao organizator koncerta moli sve posjetioce koji dolaze automobilima da dođu ranije da se ne bi stvarala gužva. U tu svrhu je obezbijeđen parking na pijačnom prostoru u Prvoj ulici br. 1.

„I da podsjetim da će se sutra u 12 sati u krugu naše fabrike održati i konferencija za medije, na kojoj će biti predstavljeni ključni momenti naše historije, postignuti rezultati, ali i budući planovi. S velikim nestrpljenjem iščekujemo sutrašnje događaje. Srdačno pozivamo sve građanke i građane Lukavca da se okupimo u što većem broju, zajedno slavimo i gradimo bolju budućnost“, dodao je Begić.