Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tarantino obradovao fanove najavom svog novog filma

tarantino

Oskarovac Quentin Tarantino zagolicao je maštu okupljenih na otvaranju konferencije CinemaCon u Las Vegasu izjavom da bi zvijezde njegovog sljedećeg filma Leonardo DiCaprio i Brad Pitt mogli da steknu kultni status poput slavnog muškog filmskog para, Paul Newmana i Roberta Redforda.

Film “Once Upon a Time in Hollywood”, koji će se snimati ove a prikazaivati sljedeće godine, govori o ubistvima koje je počinila “porodica Manson”.

Sekta koju je vodio Charles Manson, šezdesetih godina prošlog vijeka u SAD, ubila je nekoliko ljudi, među kojima i glumicu Sharon Tate, suprugu reditelja Romana Polanskog, koja je bila trudna.

Tarantino (55) je rekao da će njegov deveti film biti nasilan i mračan kao “Pulp Fiction” iz 1994. godine.

“Sony i ja ćemo okupiti najuzbudljiviji i najmračniji glumački par još od Paul Newmana i Roberta Redforda”, izjavio je reditelj filma “Reservoir Dogs” i “Inglourious Basterds” u hotelu “Cesar Palace” gdje se konferencija održava.

Tarantino je na scenariju za “Once Upon a Time in Hollywood” radio pet godina.

Inače, slavni glumac Paul Newman, koji je umro 2008. godine, glumio je sa Robertom Redfordom (81) u filmu “The Sting” iz 1973, a kultni status su stekli još ranije – filmom “Butch Cassidy and the Sundance Kid ” iz 1969. godine.