Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kaskader teško povrijeđen

Teška nesreća na snimanju devetog nastavka filma “Brzi i žestoki”

na setu

Isti izvor kazao je i kako se Diesel se “gušio u suzama” nakon što je vidio kako je Watts pao na glavu dok je izvodio kaskaderski nastup

Dubler holivudskog glumca Vina Diesela stavljen je u induciranu komu nakon što je pao na glavu s visine oko 10 metara na setu snimanja “Brzi i žestoki 9”.

Izvori Daily Maila kazali su kako je preformer Joe Watts povrijeđen na snimanju filmu Warner Bros Studija u Leavesdenu (Hertfordshire), jučer poslijepodne.

Isti izvor kazao je i kako se Diesel se “gušio u suzama” nakon što je vidio kako je Watts pao na glavu dok je izvodio kaskaderski nastup.

– Vin Diesel se pojavio nekoliko sekundi poslije. Izgledao je skrhano, potpuno šokiran i plakao je. Vidio je šta se dogodilo.

Iz Warner Bros Studia potvrdili su da je jedna osoba prebačena helikopterom u Royal London Hospital nakon što je MailOnline otkrio da se dogodila nesreća.

Wattsova zaručnica Tilly Powell, koja je ujedno i kaskaderica, rekla je prijateljima da joj je “srce slomljeno” i da je njen izabranik stavljen u vještačku komu nakon teške ozljede glave.

Na društvenim medijima poručila je da je Wattsovo stanje “stabilno i da ga pažljivo prati cijelu noć”.

Snimanje devetog nastavka popularne franšize je zaustavljeno nakon što se isključio sigurnosni kabel kada je Watts skočio s balkona na setu.

Watts je britanski kaskader koji je radio na nizu holivudskih blockbustera, uključujući Game of Thrones, Johnny English Strikes Again, Mission: Impossible – Fallout, Jurassic World i The Hitman's Bodyguard.

Također je izvodio akrobacije u igri prijestolja Kingsman Golden Circle, Star Wars: The Last Jedi i Spider Man Far From Home.