Theroux: Razvod s Jennifer Aniston bio je zaista vrlo nježan razlaz

rs_600x600-150610061605-rs_600x600-150223123655-600-vanity-fair-jennifer-aniston-justin-theroux-instagram.jw.22315

Kada su u februaru napokon priznali da je njihovom dvogodišnjem braku došao kraj, nije bilo previše iznenađenja, posebno jer se vječito pisalo i nagađalo kako je Jennifer Aniston i dalje zaljubljena u svog bivšeg supruga Brada Pitta. Bilo kako bilo, i braku s Justinom Therouxom došao je kraj, a s odmakom od nekoliko mjeseci za medije je progovorio i on.

Trebalo je očito proći dugih sedam mjeseci da se o svom razvodu napokon oglasi i bivši suprug Jennifer Aniston, koji je o svemu odlučio progovoriti za The New York Times.

47-godišnji glumac otkrio je, između ostalog, da se nisu razišli u lošim odnosima.

“Dobra vijest je da je to bio zaista vrlo nježan razlaz, bez ikakvih neprijateljskih naznaka. Zaista moram paziti šta ću i kako reći”, započeo je svoju ispovijest Justin Theroux i dodao:

“Nismo umrli, niti smo jedno drugoga gađali sjekirama. Krenuli smo jednostavno svako svojim putem prijateljski nastrojeni. Znam da vam je to dosadno, no poštujemo se previše da bi povrijedili jedno drugo. No, ne mogu reći da mi sve to nije slomilo srce, iz razloga jer sam znao da naš odnos više nikada neće biti isti.”

Justin Theroux i Jennifer Aniston rastali su se u februaru nakon nešto više od dvije godine braka i sedam godina ljubavne veze. Zajedničku objavu o razvodu poslali su medijima, moleći da se poštuje njihova privatnost.

“Kako bi prekinuli sva daljnja nagađanja, odlučili smo da je vrijeme da objavimo naš razlaz. Odluku smo donijeli zajednički krajem prošle godine. Mi smo dvoje najboljih prijatelja koji su odlučili da ne idu dalje kao par, no nastavit ćemo graditi naše prijateljstvo”, napisali su tada.