Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slavni glumac

Tom Hanks se godinama bori s bolešću, za sve krivi sebe: Bio sam idiot

tom hanks
FOTO: Screenshot

Hanks je rekao da je bio “potpuni idiot” kada je u pitanju odnosa prema hrani

Tom Hanks bori se s dijabetesom tipa 2 više od 10 godina. Slavni holivudski glumac je jednom prilikom otkrio da se već dugo vremena bori s visokom razinom šećera u krvi, a naveo je da je tome doprinio njegov stil života i porodična historija dijabetesa.

“Dijelom je to zbog mojih gena, a dijelom zbog užasnog načina života koji sam vodio. Jeo sve što sam htio. Otišao sam kod doktora i on mi je rekao: ‘Znaš onaj visoki šećer s kojim se boriš od 36. godine? E, pa dobio si dijabetes tip 2'”, izjavio je u ranijem intervjuu za Radio Times.

Hanks je rekao da je bio “potpuni idiot” kada je u pitanju odnosa prema hrani. “Ja sam dio lijene američke generacije. Bio sam težak. Gledali ste me u filmovima, znate kako sam izgledao. Bio sam totalni idiot. Mislio sam da to mogu izbjeći uklanjanjem peciva iz cheeseburgera”, priznao je Hanks.

Danas nastoji vježbati svaki dan. “To može biti bilo što; traka za trčanje, šetnja ili planinarenje sa psom, ali mora trajati jedan sat svaki dan”, istaknuo je glumac i opisao kako su mu doktori rekli da neće morati uzimati inzulin ako se bude zdravo hranio.