SHOWbuzz

poznati gitarista

Tom Morello iz RATM traži pomoć da se iz Afganistana izvuku učenice gitare

31/08/2021
Foto: Fena (Twitter)

Morello je napisao otvoreno pismo nakon što su talibani zauzeli Kabul, a koje je online magazinu Billboard poslao bivši član benda House of Lords i instruktor gitare Lanny Cordola. On vodi program koji je započeo u Kabulu 2015. pod nazivom 'Girl With a Guitar' (Djevojka s gitarom)

Gitarista benda Rage Against the Machine, Tom Morello uputio je apel za pomoć kako bi na sigurno doveo grupu mladih gitaristkinja koje se kriju od talibana u Afganistanu, javlja CNN.

Morello je napisao otvoreno pismo nakon što su talibani zauzeli Kabul, a koje je online magazinu Billboard poslao bivši član benda House of Lords i instruktor gitare Lanny Cordola. On vodi program koji je započeo u Kabulu 2015. pod nazivom ‘Girl With a Guitar’ (Djevojka s gitarom).

– Obraćam vam se u ime ovih posebnih djevojaka u Afganistanu koje su u velikoj opasnosti – napisao je Morello.

Pojašnjava da se projekt ‘Djevojka s gitarom’ brine za siročad koja su na ulici i druge djevojke koje su pretrpjele velike traume i koje muziku koriste kao sredstvo rehabilitacije i mehanizam da se nose sa problemima koji ih okružuju i kako bi imale neku nadu u bolji život.

– Imao sam čast sarađivati ​​sa ovom divnom djecom. Nakon što su talibani zauzeli zemlju njihova škola je uništena, a djevojčice se skrivaju jer su u opasnosti zbog toga što su postale poznate u svojoj okolini po tome što su izvodile zapadnu muziku i jer ih je školovao američki muzičar, muškarac. Cijeniću sve što možete učiniti kako bi pomogli u spašavanju njihovih života – naglasio je Morello.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.