SHOWbuzz

komplikacije zbog gripe

U 66. godini umro gitarist Bernie Torme

19/03/2019

"Bio je na aparatima zadnje četiri sedmice u londonskoj bolnici nakon komplikacija uzrokovanih gripom. Berni će ostati zapamćen po tome što je posvetio svoj život muzici pet desetljeća. Veoma će nam nedostajati", napisala je porodica

Hard rock gitarist Bernie Torme, koji je svirao gitaru u bendovima Ozzyja Osbournea te Iana Gillana preminuo je u nedjelju, 17. marta u dobi od 66 godina, nakon komplikacija uzrokovanih gripom, piše Billboard.

Službena stranica irskog gitariste potvrdila je vijest o smrti, a njegova porodica izdala je saopštenje u kojem navode da je Torme umro spokojno dan prije 67. rođendana, okružen svojom porodicom.

“Bio je na aparatima zadnje četiri sedmice u londonskoj bolnici nakon komplikacija uzrokovanih gripom. Berni će ostati zapamćen po tome što je posvetio svoj život muzici pet desetljeća. Veoma će nam nedostajati”, napisala je porodica.

Rođen je 18. marta 1952. u Dublinu.

Torme se 1979. pridružio solo bendu Gillan, hard rock grupi koju je vodio bivši pjevač Deep Purplea Ian Gillan. Napustio je bend 1981. zbog svađe oko novca.

Solo bendu Ozzyja Osbournea pridružio se nakratko 1982. kao zamjena za Randyja Rhoadesa, nakon Rhoadesove smrti u avionskoj nesreći.

Nastavio se baviti muzikom u narednim godinama te je nakratko postao član Atomic Roostera 1983., a u kasnim 80-ima pridružio se grupi pjevača Dee Snidera Desperado.

Torme je lani u novembru objavio dvostruki album “Shadowland”, na kojem gostuje bivši klavijaturist Gillana Colin Towns, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.