SHOWbuzz

u 50. godini

Umrla Stella Tennant, jedna od najslavnijih manekenki i lice s naslovnica (FOTO)

23/12/2020

Škotska policija saopćila je da je pozvana u mjestu Duns na škotskoj granici "nakon iznenadne smrti 50-godišnje žene" i dodaje da nije bilo sumnjivih okolnosti

Stella Tennant, jedna od najslavnijih manekenki i lice s naslovnica iz 1990-ih godina, preminula je u 50. godini, objavila je njena porodica u srijedu.

– S velikom tugom objavljujemo iznenadnu smrt Stelle Tennant 22. decembra 2020. godine – navodi porodica u saopćenju.

– Stella je bila divna žena i inspiracija za sviju nas. Tako će nam nedostajati – dodaje porodica.

Škotska policija saopćila je da je pozvana u mjestu Duns na škotskoj granici “nakon iznenadne smrti 50-godišnje žene” i dodaje da nije bilo sumnjivih okolnosti.

Tennant, koja je navršila 50 godina 17. decembra, bila je manekenka vodećih svjetskih modnih kuća, među kojima su Chanel, Versace i Valentino, i bila je muza Karla Lagerfelda. Ona je nastavila karijeru u posljednjim godinama.

Britanski Vogue piše u posveti Tennant da se posljednji put pojavila na naslovnici u 2018., obilježavajući 25 godina otkako se prvi put pojavila u slavnom magazinu u 22. godini života, 1993.

Ona je imala aristokratsko porijeklo i unuka je Deborah Mitford, vojvotkinje od Devonshirea, koja je preminula u 2014. Bila je udata za francuskog fotografa koji je postao osteopat, Davida Lasneta, i par je imao četvero djece, prenosi AFP.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.