Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaluđen filmom Star Wars toliko da je i ime promijenio

star wars ukrajinac10

Da postoji službeno takmičenje za najvećeg obožavatelja Star Warsa na svijetu, Ukrajinc Darth Vader bio bi na samom vrhu.

Pravo lice koje stoji iz maske zlikovca nije poznato, a čovjek kojeg vidite na fotografijama zaista je promijenio ime u Darth Vader. Čak ga je i proširio sa srednjim imenom – Darth Mykolaiovych Vader.

Nažalost, u oktobru je izgubio lokalne izbore u gradu Odessi, no plašta i maske ne misli se odreći. U njoj, kao što možete i vidjeti na fotografijama, u šetnju vodi i psa (pogledaj FOTOGALERIJU). Ne bi nas iznenadilo da nekog Dartha Vadera sretnemo i na našim ulicama, s obzirom da spomenuti film ima veliki broj fanova i u BiH.

Premijera u LA-ju

A, premijera najnovijeg filma “Ratovi Zvijezda – Sila se budi”, mnogi tvrde najočekivanijeg filma godine, održana je sinoć u Los Angelesu.

Premijera je bila rezervisana samo za odabrane i one dubokog džepa. Istovremeno, očekuje se da će sedmi nastavak jedne od najpopularnijih svemirskih saga, koja ove sedmice kreće u kinodvorane diljem svijeta, biti najgledaniji film ove, odnosno sljedeće godine.

Dosadašnjih šest nastavaka ukupno je zaradilo više od 4,5 milijardi dolara i to samo od prikazivanja u kinima. Inače, prava zarada krije se u popratnim sadržajima, kao što je prodaja videoigrica, odnosno lutaka iz serijala. U očekivanju premijere, one namijenjene “običnim smrtnicima”, diljem svijeta održane su brojne konvencije, a svi opsjednuti najnovijim nastavkom ove superuspješne franšize.

“Kako neki film može uopće preživjeti tako velika očekivanja? No, svejedno, mislim da smo uspjeli. Glumci su izvrsni, sve scene su prekrasne. A, muzika, mislim da ćete svi ostati bez daha”, izjavio je J. J. Abrams, redatelj filma.

Franšizu je davne 1977. pokrenuo George Lucas koji je prije nekoliko godina, odlučio je da mu je dosta posla vezano za nastavak snimanja, pa je za 4 milijarde dolara sva prava prodao kompaniji Disney.