SHOWbuzz

Zaručnica britanskog princa Harryja tajno posjećivala džamiju u Londonu

13/02/2018

Meghan Markle, zaručnica britanskog princa Harryja, dvaput je tajno posjetila džamiju Al Manaar u zapadnom dijelu Londona kako bi pružila utjehu žrtvama požara u Grenfell Toweru.

Požar je pogodio stambenu zgradu u junu 2017. a stradala je 71 osoba.

Meghan je zajednicu preživjelih posjećivala sama uz pratnju oficira kraljevske garde koji su se pobrinuli za njenu sigurnost.

Jedan od članova grupe koju je Meghan posjećivala kazao je kako posjete znače puno preživjelima, te kako će Markle u njihovim srcima uvijek imati posebno mjesto.

Ovaj potez američke glumice potaknuo je britanske medije da je uporede sa pokojnom majkom svog zaručnika, princezom Dianom, koja je bila poznata po humanitarnom radu.

Prema zvaničnom izvoru iz kraljevske porodice, Meghan redovno privatno posjećuje razne humanitarne organizacije.

Džamiju Al Manaar svečano je otvorio princ Charles 2001. godine, a Abdulrahman Sayed, jedan od zvaničnika vjerske ustanove kazao je kako su različiti članovi kraljevske porodice posjećivali džamiju kako bi pružili utjehu žrtvama.

Prvi je to učinio princ Harry sa starijim bratom Williamom u septembru kako bi se susreli sa Omarom Al Haj Alijem, 25-godišnjom izbjeglicom iz Sirije koji je uspio izbjeći požar. Njegov dvije godine mlađi brat Mohammad se, nažalost, nije izvukao.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.