Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dragomir Bojanić Gidra

Život zvijezde Žikine dinastije obilježila je velika tragedija

zika-promo

Dragomir je završio srednju školu za preradu mesa, voća i povrća u rodnom Kragujevcu, a nakon mature se zaposlio u tvornici konzervi Crvena zvezda

Dragomir Bojanić Gidra bio je jedan od najpoznatijih srpskih glumaca, a slavu je stekao igrajući ulogu Žike Pavlovića u seriji filmova Žikina dinastija.

Iako je svojim ulogama nasmijavao publiku širom Jugoslavije, njegov život obilježila je velika tragedija: u ranom djetinjstvu ostao je siroče. Kad je Dragomir bio jako mali, njegova majka Novka preminula je od tuberkuloze, a kad mu je bilo samo devet godina njegova oca Jovana, oficira, strijeljali su tokom Drugog svjetskog rata.

Dragomir je završio srednju školu za preradu mesa, voća i povrća u rodnom Kragujevcu, a nakon mature se zaposlio u tvornici konzervi Crvena zvezda.

“Po profesiji sam zanatlija. Imam kvalifikaciju stečenu u STŠ Kragujevac, hemijsko-tehnološki odsjek. Glumom sam se počeo baviti po potrebi službe, u kragujevačkoj tvornici konzervi Crvena zvezda. Zatim sam preko amaterskog kazališta Sveta Mladenović došao u Kragujevačko narodno kazalište, čiji sam član dugo bio”, ispričao je Gidra u jednom intervjuu početkom sedamdesetih.

Navodno su mu, kako prenosi Kurir, tadašnji kolege zajedničkim snagama skupili novac kako bi mogao otići u Beograd upisati Akademiju na koju je upao iz prvog pokušaja.