Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sud odbio zahtjev za odštetu zbog seksualne nezainteresiranosti

muskarac-zena-krevet111

Danas 50-godišnja Talijanka izgubila je dugogodišnju pravnu bitku s bivšim mužem kojega je tokom brakorazvodne parnice prije 12 godina optužila da je u braku bio potpuno nezainteresiran za seks, zbog čega je tražila odštetu od 50.000 eura, a prema presudi dužna je platiti i 5.000 eura sudskih troškova, objavio je u utorak list “Il Messagero”.

Iako je sudu predočila čak i medicinski nalaz svog liječnika u kojemu se navodilo da je “praktično djevica”, suci su odbili zahtjev za odštetu anonimne žene iz grada Civitanova u pokrajini Marche koja se zbog zaštite ličnih podataka u medijima navodi kao “Anna”.

Sudu je, navodi Il Messagero, bila uvjerljivija dokumentacija koju je podnio bivši muž, koji se nakon razvoda ponovo oženio i u novom braku ima dvoje djece, te svjedočenje njegove nove supruge da je još uvijek spolno živahan iako je u mladosti imao manjih “anatomskih” problema koje je riješio operacijom.

Za razliku od bivše supruge koja je njegovu navodnu seksualnu indiferentnost navodila kao glavni razlog za raspad bračne veze, muškarac koji je istih godina kao i bivša supruga sud je uvjeravao da se događalo upravo suprotno, naime da je ona u krevetu uvijek nalazila raznorazne razloge da mu uskrati bračne radosti, te da je očito imala neku vlastitu spolnu inhibiciju.

Nije to prvi put da se nesporazumi iz bračne postelje nađu pred italijanskim sudovima, pa se tako lani 84-godišnja žena pokušala razvesti od četiri godine starijeg supruga, a kao razlog navodila je da je potpuno izgubio interes za seksualne odnose, navodi Il Messagero.