Taj ludi svijet

Doha

Beba pronađena ostavljena na aerodromu, sve putnice skinute s leta

27/10/2020

Putnice Qatar Airwaysa na letu 908 za Sydney bile su podvrgnute detaljnom medicinskom pregledu na aerodromu Hamad u Dohi i let je zbog toga bio odložen

Katarske vlasti su informisale nadležne u Australiji da su trinaest putnica skinuli s leta i priveli na aerodromu u Dohi, gdje je izvršen detaljan pregled da bi se ustanovilo da li su povezane sa napuštanjem jedne bebe, novorođenčeta koje ostavljeno na aerodromskom terminalu.

Australija je juče osudila katarske vlasti zbog postupanja prema 13 putnica na letu za Sidnej koje su bile podvrgnute detaljnom pregledu da bi se ustanovilo da li su povezane sa pronalskom te bebe.

Putnice Qatar Airwaysa na letu 908 za Sydney bile su podvrgnute detaljnom medicinskom pregledu na aerodromu Hamad u Dohi i let je zbog toga bio odložen.

Jedan od putnika kazao je da je su u avionu čuli objavu u kojoj su žene pozvane da napuste avion.

Ministarstvo vanjskih poslova Australije opisalo je postupanje katarskih vlasti kao neprimjereno.

“Incident je veoma uznemirujući i nasilan. Nikada u svom životu nisam čula za sličan slučaj. Prenijeli smo nedvosmisleno naš stav katarskim vlastima”, rekla je australijska ministarka spoljnih poslova Marise Payne i potvrdila da tokom ove nedelje očekuje detaljan izvještaj katarskih vlasti na osnovu kojeg će donijeti odluku o narednim koracima, prenio je AP.

Nakon povratka u Australiju putnice iz Katara su otišle u karantin gdje su dobile svu neophodnu zdravstvenu njegu i psihijatrijsku pomoć.

Novorođenče, inače, još nije identifikovano, ali je predato nadležnim medicinskim i socijalnim službama, saopštili su nadležni na aerodromu u Dohi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.