Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjedinjene države

Besplatno točila gorivo više od pola godine, pronašla “rupu u sistemu”

gorivo
Foto: Pixsell/Arhiv

45-godišnjakinja je otkrila način da prevari samouslužnu benzinsku pumpu i iskoristio neobičnu grešku u sistemu

Jedna američka vozačica je iskoristila grešku na benzinskoj pumpi i točila gorivo besplatno više od pola godine.

Dawn Thompson iz Linkolna u Nebraski postala je redovan posjetilac benzinske pumpe, na kojoj je više od šest mjeseci punila benzin potpuno besplatno.

Britanski The Sun piše da je 45-godišnjakinja otkrila način da prevari samouslužnu benzinsku pumpu i iskoristio neobičnu grešku u sistemu.

Sve je počelo u novembru 2022. Zbog greške u ažuriranom softveru na benzinskoj pumpi, vlasnici kartica lojalnosti su mogli da aktiviraju demo mod tako što su dva puta prevukli svoju karticu na benzinskoj pumpi. Sistem im nije naplatio sve transakcije izvršene u demo modu. Kada je Thompson to otkrila, iskoristila je priliku i počela posjećivati ​​benzinsku pumpu kako bi dobila besplatan benzin. U jednoj godini koristila je karticu lojalnosti čak 510 puta, ponekad i nekoliko puta dnevno.

Kada su vlasnici pumpe pokrenuli istragu zbog neslaganja u evidenciji, snimci nadzornik kamera su pokazali da je za to kriv Thompson. Utvrdili su da ih je oštetila za 22.000 dolara (blizu 25.000 eura).

Kako je istraga odmicala, otkrili su da je ona točila gorivo i za druge, te ga prodavala jeftinije.

Thompson je uhapšena nakon višemjesečne istrage, a na sudu se izjasnila da nije kriva. Njeno sljedeće ročište na sudu bit će 11. aprila..