"PewDiePie"

Čovjek kojeg prati 100 miliona ljudi tvrdi da se pizza ovako jede

New Project (5)

Jedem pizzu tako već 20 godina. Svaki put kad sam s prijateljima vani i krenem jesti pizzu, čudno me gledaju i ušute

Najpoznatiji YouTuber na svijetu, Norvežanin Felix Kjellberg, poznatiji kao PewDiePie, iznenadio je pratitelje priznanjem kako jede pizzu. Iako su mnogi od njih zgroženi njegovim načinom uživanja u poznatom italijanskom jelu, on insistira da je to “nevjerovatan” način.

U videu koji je nazvao “Ovaj video će vas blago razbjesniti” podijelio je nekoliko objava s Reddita koje su izazvale raspravu. Jedna od njih je ona s fotografijom nečije bake koja pizzu jede nožem i viljuškom. Svjestan da će većina reći da taj način nije dobar, Pew je stao u ženinu odbranu i priznao da i sam tako jede pizzu.

“Jedem pizzu tako već 20 godina. Svaki put kad sam s prijateljima vani i krenem jesti pizzu, čudno me gledaju i ušute”, rekao je.

“Zar vi jedete pizzu rukama? Užas”, dodao je.

“Da, postoji stigma, ali sve što tražim je da isprobate moj način. Zbilja je dobar”, rekao je nazvavši svoju metodu nevjerovatnom i otkrivši da se voli igrati okrajkom koji mu ostane.

“Možete staviti svoje lice unutra i govoriti da imate pizza-lice. Genijalno je”, rekao je.

“Samo ga isprobajte pa ćete vidjeti. Idemo dalje”, zaključio je tu temu ne otkrivši što o tome misle njegova supruga, Italijanka Marzia Kjellberg, i njena porodica.