Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čudovišni pauk prepao svijet: Beštija jede pacove

pauk

Najveći krokodili na svijetu, opaki morski psi i ultra otrovne meduze uz obalu, smrtonosne zmije na svakom koraku… Australija je zaista čudo od kontinenta na kojem vam se može oprostiti ako vas svaka druga životinja prepadne.

Novi dodatak već pozamašnoj zbirci video klipova u kojima su australske životinje glavne zvijezde je “pauk lovac”, poznat i gao gigantski pauk park. Prozvan “Hermie” od vlasnika stana koji je poslužio kao kulisa za video, ovaj je pauk ulovio, ubio i zatim niz frižider nosio velikog miša!

Njegov pothvat kamerom je snimio trgovac Jason Wormal, iz grada Coppabellae u australskoj državi Queensland koji se u rane jutarnje sate spremao na posao kada ga je komšija pozvao u svoju kuću “s ponudom koja se ne odbija”.

“Došao sam u njegovu kuću, a tamo je ogromni pauk pokušavao pojesti miša”, napisao je Jason na svojoj Facebook stranici zajedno uz priloženi video koji je u manje od 12 sati podijeljen preko 120.000 puta i koji je prepao “pola svijeta”.

Jason je kasnije potvrdio da je pauk živ i zdrav:

“Samo da vam kažem da je pauk dobro. Nazvali smo ga Hermie, posvojili ga i on sada vodi vlastiti posao uklanja štetočina iz našeg grada. Oh da, i sad nam plaća stanarinu također”, napisao je Jason.