Taj ludi svijet

Dobili dojavu i rupi na cesti, nisu ni slutili gdje će ih ona odvesti

01/02/2019

FBI trenutno istražuje tunel kao dio potencijalne pljačke banke, a za pomoć su se obratili i građanima

Vijest o rupi u prigradskom području u Južnoj Floridi ovaj tjedan pretvorila se u otvorenu istragu FBI-a, nakon što su shvatili da se uopće ne radi o rupi – nego tunelu koji je vodio do banke.

U utorak navečer, komunalni radnici u Pembroke Pinesu rutinski su provjeravali dojavu o rupi na lokalnoj cesti. Nakon pobližeg pregleda, shvatili su da rupa izgleda kao dio podzemnog prolaza koji se urušio.

Radnici su pozvali FBI, a oni su nakon inspekcije odmah počeli kopati te otkrili tunel od 45 metara koji je vodio sve do bankomata izvan banke Chase. Pronašli su ulaz u tunel u obližnjem šumarku, uz neke radničke čizme, alate i produžni kabel zakačen za mali plinski generator, piše Miami Herald.

Kako kažu iz FBI-a, tunel je neko vjerovatno kopao mjesecima – lopov ili grupa lopova – s obzirom na to da vodi direktno do banke.

No neki detalji priču o tunelu čine još čudnijom. Prije svega, jako je malen. “Otprilike je promjera 60-90 centimetara. Trebali biste biti jako mali da uđete i bilo bi jako klaustrofobično… Nema šanse da bi itko uspio sjediti unutra, tako skučeno je bilo”, rekao je glasnogovornik FBI-a Michael Leverock novinarima.

“Vidio sam takvo nešto samo u filmovima – i čak nisam siguran ni za to, jer je tako mali”, dodao je.

FBI trenutno istražuje tunel kao dio potencijalne pljačke banke, a za pomoć su se obratili i građanima, putem Twittera.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.