Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Godinama pisala blog “Kako ubiti muža”, na kraju je to i uradila

nancy-brophy1

Još jedan običan dan u Americi. Dok dvije Karoline čekaju da ih udari uragan života, u Portlandu je zbog ubistva supruga uhapšena žena koja je godinama pisala ljubiće, krimiće i vodila blog Kako ubiti svog muža.

68-godišnja Nancy Crampton Brophy optužena je da je upucala svog supruga dok je radio kao učitelj kuhanja na lokalnom kulinarskom institutu.

Policiji su inače trebala tri mjeseca da zločin poveže s počiniteljicom. Ali, Brophy se dobro potrudila navesti ih na krivi trag. Nakon što ju je policija 3. juna obavijestila o suprugovoj smrti ona je na Faceu napisala ovu, u najmanju ruku čudnu, poruku.

„Moj muž i najbolji prijatelj, chef Dan Brophy ubijen je jučer ujutro. Svi vi koji ste mi bliski i mislite da ovo zaslužuje telefonski poziv, u pravu ste, ali ja se trenutačno mučim s pronalaskom smisla u svemu ovome. Cijenim sve vaše poruke, ali sve je ovo previše za mene. Molim vas da me zovete za par dana dokad ću profunkcionisati.“

Policajci su bili nemalo šokirani kad su shvatili da je upravo ona bila ta koja je ubila svog muža. Njen motiv zasad nije poznat javnosti.

Ali, izgleda da se Brophy ostvarila želja koju je još 2011. zapisala u svoj blog “Kako ubiti svog muž”a. Tad je naime rekla da često razmišlja o ubistvu i o tome kako će nakon toga izgledati policijski postupak.

Osim toga, ona u svom blogu detaljno navodi potencijalne motive kao što su razvod, prevara, nova ljubav ili posao, a nudi i izbor idealnog oružja.

Opisuje savršeno ubistvo jer joj, kaže, narančasta nikako ne stoji.

„Ako ću se kroz ubistvo već osloboditi, onda zasigurno ostatak života ne planiram provesti u zatvoru.“ Ta joj se želja očito nije ostvarila.