Taj ludi svijet

Atrakcija na bazenu

Hazima pitali zašto ne obrije brkove, njegov odgovor nasmije svakoga

17/06/2019

Priznaje da na račun njegovih brkova počesto bude i šale i to kakve, ali se on na to ne obzire, pa zapjeva onu “Brko, brkane”

Penzioner Hazim Hrnjičić (70) zvani Brko iz sela Brijesnica Mala u Doboj-Istoku ovih dana bio je glavna atrakcija na bazenima u Gračanici.

Nije bilo kupača, a da se nije okrenuo ili upadljivo zagledao u Hazima i njegove brkove. On se samo smijao i uživao u termomineralnoj vodi sa suprugom Safetom i sinom Jasminom.

Neki od gostiju su mu prilazili pa ga zapitkivali svašta nešto o brkovima.

– Još dok sam bio momak, imao sam brkove. Ne ovolike, ali su bili crni, pa su me djevojke voljele. Evo pitajte moju suprugu. U posljednje dvije godine sam ih pustio da rastu, evo ih dužine su po 20 centimetara i odlučio sam da ih ne šišam dok sam živ. Dok ne porastu do zemlje, a onda će biti kraj moga života i s njima ću leći u zemlju – priča Hrnjičić.

Kaže da je cijeli život radio u Sloveniji, u više firmi, dobio stan i danas s porodicom živi u Ljubljani. Ljeti na godišnji odmor dođe u svoju kuću u Brijesnici da se podsjeti na djetinjstvo.

Priznaje da na račun njegovih brkova počesto bude i šale i to kakve, ali se on na to ne obzire, pa zapjeva onu “Brko, brkane”.

Komentari

Autor: Avaz.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.