Taj ludi svijet

duhovita karta

Kako će izgledati put do mora iz BiH u Hrvatsku

24/06/2020

Podsjetimo, od večeras u ponoć na snagu stupa obaveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije

Mnogi u Bosne i Hercegovini razočarani su činjenicom da će svi koji uđu u Republiku Hrvatsku iz BiH morati u 14-dnevnu izolaciju. Očito je da građani BiH još neko vrijeme neće moći na more u Hrvatsku, a mnogi se zbog toga žale na društvenim mrežama.

Međutim, izgleda da se pronašlo rješenje.

Na Facebooku se večeras dijeli objava stranice Selo Podhum na kojoj je ekipa iscrtala “Put do mora”. Po ovoj duhovitoj karti, turisti bi iz BiH mogli ući u Srbiju, zatim u Mađarsku, a onda iz Mađarske u Hrvatsku i tako se domognuti hrvatske obale, prenosi Index.hr.

Podsjetimo, od večeras u ponoć na snagu stupa obaveza nošenja maski u javnom prijevozu za putnike i vozače te obaveza samoizolacije za osobe koje u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije.

“Utvrđuje se poseban režim ulaska u Hrvatsku osoba koje dolaze iz BiH, Kosova, Srbije i Sjeverne Makedonije. Te osobe će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana od ulaska u Hrvatsku. Obaveza izolacije ne primjenjuje se na putnike koji samo tranzitiraju kroz te zemlje”, kazao je voditelj Nacionalnog štava civilne zaštite Hrvatske Davor Božinović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.