Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milioner optužen za silovanje odbranu temelji na nevjerovatnoj tvrdnji

Southwark-Crown-Court

46-godišnji milioner izmislio je nevjerovatnu priču kojom se pokušava izvući za silovanje, pišu britanski mediji.

Ehsan Abdulaziz tvrdi da nije silovao 18-godišnjakinju već da je njegov penis u njoj završio sasvim slučajno, otkrio je to tužitelj prije nekoliko dana tokom ročišta na londonskom sudu.

Telegraph piše kako je Abdulaziz u noćnom klubu na londonskom West Endu u augustu prošle godine sreo 18-godišnjakinju s prijateljicom koju je poznavao od ranije. Nakon izlaska ponudio im je prijevoz do kuće, no usput ih je pozvao da prije toga dođu do njegovog stana. U svom je stanu u spavaću sobi odveo ženu koju poznaje dok je 18-godišnjakinja ostala u dnevnom boravku.

ehsan-abdulaziz_3522363bTo je sve čega se sjeća 18-godišnjakinja koja dalje kaže kako se zatim probudila u ranim jutarnjim satima, a na njoj je ležao Abdulaziz i silovao je. Tužitelj je rekao kako je 18-godišnjakinja pitala Abdulaziza što to to radi, a on joj je odgovorio: “Sve je u redu”, sugerirajući kako njena prijateljica spava.

Djevojka se zatim digla i išla pronaći prijateljicu, no kako je nije mogla probuditi nakon što ju je našla, požurila je što prije napustiti stan. Tužitelj je otkrio kako je bila vrlo uzrujana zbog toga što se dogodilo te je nazvala prvo dvije prijateljice, a onda i policiju.

Nakon što je policija uhapsila milionera, on je samo kratko rekao: “Ona će morati dokazati silovanje”.

Policiji je tada ispričao kako je išao po čašu vode u kuhinju te da ga je 18-godišnjakinja povukla na sebe i stavila njegovu ruku među svoje noge, no on joj je rekao da će joj pozvati taksi zbog čega se jako naljutila.

Nakon što je istraga otkrila da je u djevojci pronađeno njegovo sjeme, promijenio je iskaz. Kako je tužitelj Davis ispričao na sudu Abdulaziz u promijenjenom iskazu tvrdi sljedeće: Nakon što je imao seksualni odnos s njenom prijateljicom, penis mu je još bio u erekciji te je imao spermu i na rukama, kada je krenuo u dnevnu sobu.

Dalje tvrdi kako ga je 18-godišnjakinja povukla na sebe te je pao na nju prilikom čega je i njegov penis završio u njenoj vagini!?

Milioner negira silovanje djevojke, a ovo suđenje se nastavlja, pišu britanski mediji.