Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potraga za Arronom Houghom

Muškarac nestao s kruzera, otkrivena njegova dramatična poruka na Facebooku

kruzer

Na posljednjoj snimci Hougha koja postoji vidi se on kako se kreće palubom broda oko 4 sata ujutru na Božić

Američka obalna straža traga za nestalim članom posade kruzera Vision of the Seas koji je nestao za Božić. I dok jedan dio svjetskih medija piše kako se on iskrcao negdje u blizini Portorika, neki sumnjaju da se bacio s kruzera. 20-godišnji Arron Hough bio je plesač, glumac i muzičar koji je sudjelovao u mjuziklu na brodu, a na njega se prema riječima posade nije vratio 25. decembra.

Kompanija Royal Caribbean potvrdila je da je propustio izvedbu, zakazanu za Božić.

– Sa žaljenjem izvještavamo da smo poslije pretresa broda i pregleda snimaka sigurnosnih kamera ustanovili da je posljednji put viđen na brodu oko 16 satova po lokalnom vremenu – poručili su iz kompanije. Na posljednjoj snimci Hougha koja postoji vidi se on kako se kreće palubom broda oko 4 sata ujutru na Božić.

Arron je objavio tajanstvenu objavu prije svog nestanka, a ona glasi:

– Ispod vode je ljepota. Uvijek pogledajte ispod površine, prije nego što donesete odluku.

Dan ranije je, pak, objavio poruku:

– Danas ću nekoga j… ubiti.

Nakon njegova nestanka obaviještena je policija i lokalne vlasti, a Arronov nestanak pokrenuo je veliku potragu, ali za sada bez uspjeha. Na kruzeru je počeo raditi nakon što je diplomirao na Akademiji za kazališnu umjetnosti u Londonu. Tokom plovidbe Arron je redovno objavljivao postove na Facebook profilu, a mnoge od njih bile su poprilično depresivne, pokazujuć ida prolazi kroz težak životni period.