Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na društvenim mrežama se hvalili poslovima s drogom, pa završili u zatvoru

banda fb1112

Banda iz Manchestera koja se na društvenim mrežama hvalila svojim poslovima s drogom, uhapšena je te osuđena na kolektivnu zatvorsku kaznu od 48 godina.

Za svoje ilegalne poslove koristili su šifrirane vojne telefone, no usput su se na društvenim mrežama hvalili svojim “podvizima”.

U jednoj od poruka, jedan od četvorice uhapšenih, slikao se s fantomkom na glavi i šalio kako “zbog onog što namjerava napraviti može završiti u zatvoru na 35 godina.” Na drugoj slici, drugi uhapšeni, slikao se na zlatnom tronu, u odijelu i noseći sunčane naočale.

Njihova akcija počela se urušavati prošle godine u julu kad su policajci pronašli jednu od njihovih mušterija s četvrt kilograma kokaina.

Uslijedila je policijska istraga kojom je utvrđeno kako su Mohammed Jabbar (28), Mohammed Rafique (40) snabdijevali mušterije.


Otkriveni su i ostali članovi bande, Jeremy Curran (34) te Jonathan Clorley (25). Kad su uhićeni, policija je u dvije pseće kutije i jednoj kutiji praška za veš otkrila 2,5 kilograma kokaina.

Pregledavanjem njihovih telefona policija je shvatila koliko su bili arogantni. Otkrili su kako je Jabbar komunicirao s “kolegom” s Bliskog istoka, s kojim je dogovarao dostavu heroina vrijednog 275.000 funti do Jeremyja Currana.

Svi su priznali krivicu te su osuđeni na zatvorske kazne. Jabbar je dobio 15 godina, Curan 14,5, Rafique 12 dok je najmanju kaznu od 7 godina dobio Clorley.