Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stravičan zločin

Na jeziv način ubila ljubavnika, u sudnici je brutalno napala svog advokata

664606ff-8d75-4b5c-9cd6-3bca5b85bfd1

Do obračuna je došlo nakon što se nije pojavio svjedok odbrane koji je trebao svjedočiti o mentalnom stanju optuženice

Udana žena iz SAD-a optužena da je svom ljubavniku odrubila glavu fizički je jučer u sudnici napala svog advokata.

Taylor Schabusiness (25) je oko 8:50 u prostorijama suda u Wisconsinu zaskočila advokata Quinna Jollyja te ga laktom udarila u glavu.

Do obračuna je došlo nakon što se nije pojavio svjedok odbrane koji je trebao svjedočiti o mentalnom stanju optuženice. Schabusiness je optužena za ubistvo prvog stupnja, sakaćenje mrtvog tijela i seksualni napad. Majka žrtve, koji je bio ljubavnik optužene, pronašla je u kanti odrubljenu glavu svog sina, prekrivenu pešlirom.

Schabusiness je policiji priznala oralni seks i korištenje seksualne igračke na žrtvi nakon njegove smrti. No izjasnila se nevinom zbog duševne bolesti. Njen advokat je jučer trebao predstaviti iskaz vještaka, ali je umjesto toga rekao sucu da on još nije dovršio izvještaj. Sudac je nevoljko pristao odgoditi suđenje, prvotno zakazano za 6. marta, te predložio da se ročište održi 15. maja.

No tada je Schabusiness napala advokata, što je snimljeno na kamerama. Nekoliko minuta kasnije, zaposlenik suda je rekao prisutnima da napuste sudnicu. U prostoriji su se tada nalazili gledatelji, drugi advokati te novinari, piše Daily Mail.

Kad je sud konačno nastavio s radom, otprilike 10 minuta nakon napada, Jolly je obavijestio suca kako planira podnijeti zahtjev da ga se ukloni s dužnosti advokata optužene. Pitanje sposobnosti rasuđivanja je glavna tema suđenja Schabusiness otkako je uhapšena prošle godine.

Ako se optuženu proglasi mentalno nesposobnom za suđenje, proces će se stopirati te će Schabusiness dobiti dodatno psihijatrijsko liječenje. 25-godišnjakinja je uhapšena  prošle godine, nakon što je majka Shada Rocka Thyriona pronašla njegovu odsječenu glavu u kanti u podrumu.

U kanti pronašla glavu svog sina

Tara Pakanich (47) je pozvala policiju 23. februaru oko 3 sata ujutro. Rekla je da su je probudili lupanje vrata i zvuk vozila koje se udaljuje. Zatim je primijetila da je svjetlo u podrumu upaljeno, sišla je i na dnu stepenica vidjela kantu. Unutra je pronašla odsječenu glavu svog sina.

Pakanich je kazala policiji da je Schabusiness 21. februara pokupila njenog sina oko 21:30. Nakon toga su proveli veći dio sljedećeg dana vani, a zatim se vratili u podrum. Policija je uskoro pronašla Schabusiness, njena trenirka je bila puna krvi, imala je ogrebotine na rukama i posjekotinu na lijevom palcu. Schabusiness je udana žena, a nedavno je rodila i sina Matea.

Kada ju je policija upitala što se dogodilo te noći, prvo je odgovorila da je u nekom trenutku izgubila svijest i da ne zna detalje. Ispričala je policiji da su ona i Thyrion namjeravali imati spolni odnos te da je on napravio dva metalna lanca, jedan za njega i jedan za nju. Rekla je da je sam sebi stavio lanac oko vrata jer su i prije tokom odnosa prakticirali davljenje.

Seksualno zlostavljala mrtvo tijelo

No Schabusiness je tijekom ispitivanja izlanula neke podatke o ubistvu i zatim priznala što je napravila. Kazala je da je većina dijelova tijela u podrumu, ali da u njezinom kombiju “treba biti stopalo ili noga”. Objasnila je kako je izgubila razum dok je gušila ljubavnika, da je u tome uživala i da ga je stezala sve jače.

Zatim je sjela na njega, gušila ga dok je ležao licem prema dolje na krevetu i “čekala da umre”. Poslije se, kako navodi, igrala njegovim tijelom.

“Schabusiness je izjavila da je sisala žrtvin penis, stavila dildo žrtvi u usta, a zatim u njegov anus”, stoji u optužnici.

Thyrionov penis je pronađen u kanti zajedno s njegovom glavom, dok su ostali dijelovi tijela nađeni u raznim vrećicama u podrumu. Policija je gornji dio torza našla u jednoj torbi, zajedno s nožem za rezanje.

Njegove noge i još neki dijelovi tijela pronađeni su na vrhu košare za rublje koja se nalazila na stražnjem sjedalu kombija optužene. Schabusiness je detektivima rekla kako je planirala odnijeti sve dijelove tijela u kombi, ali da je bila previše lijena, prenosi Index.