Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kozmetički brend

Nivea se reklamom narugala Hrvatima, mnogi prijete da više neće kupovati njihove proizvode

nivea

Nivea se poslije javno izvinila zbog reklame

Njemački brend Nivea na međunarodnim društvenim stranicama podijelio je novu reklamu za micelarnu vodu.

Na jednoj od reklamnih fotografija nalazi se žena koja na licu ima crveno-bijele kockice, dok u uglu stoji rezultat 3:0 kojim je Argentina pobijedila Hrvatsku na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru.

“Briše sve osim suza”, piše na fotografiji. Ova objava privukla je mnogo pažnje te je brojne ljude ovaj natpis razljutio.

“Šest miliona Hrvata je diljem svijeta. Razmislite o svojoj marketinškoj strategiji, možete izgubiti oko šest miliona kupaca”, “Izgleda da je Nivea nova Balenciaga”, “Vrlo neprikladno bez obzira koju zemlju koristili u svojim marketinškim trikovima”, “Kupovala sam vaše proizvode, ali više neću”, “Obrišite ovo prije nego što bude prekasno”.

“Ovo je najgora marketinška strategija koju sam vidio u zadnje vrijeme. Uspjeli ste da Hrvati više nemaju poštovanja prema vašem brendu”, “Mislite da je ovo dobar PR? Promislite opet”, “Sramota”, “Ne znam je li gora fora ili micelarna”, “Jako neprofesionalno”, “Hrvati ne zaboravljaju”, “Hrvatska ne zaslužuje ovakvo ruganje”, samo su neke od mnogo kritika ispod ove objave.

Slična fotografija objavljena je i za Maroko, gdje u uglu piše 2:0, rezultat kojim je Francuska pobijedila Marokance. “Briše sve osim nasljeđa”, glasi natpis na toj slici.

Nivea se poslije javno izvinila zbog reklame.

“Duboko se izvinjavamo zbog nedavne objave o micelarnoj vodi. Nismo namjeravali vrijeđati osjećaje jedne tako ponosne nogometne nacije. Vidimo sjajne uspjehe hrvatske nogometne reprezentacije i slavimo s njima. Mi u Nivei njegujemo brigu i povjerenje. Uvjeravamo vas kako ćemo ubuduće poduzeti mjere da opravdamo očekivanja visokih standarda u svim dijelovima naše komunikacije”, napisali su.