Taj ludi svijet

Haos na letu za Tenerife

Objavljen snimak tuče u avionu: Sve je počelo kada je jedna žena izula cipele

18/03/2019

Obojica su bili vrlo pijani i počeli su se svađati i tući, a jedan od njih je dobio udarac u nos pa je bilo i krvi

Policija je uhapsila dvoje putnika avio-kompanije Ryanair nakon svađe na letu za Tenerife koja je završila krvlju. Snimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju svađu dvojice muškaraca u prolazu, dok su ih članovi posade pokušavali razdvojiti.

Ben Wardrop, koji je sve snimio, kaže da je incident započeo svađom zbog žene koja je na letu iz Glasgowa izula cipele.

‘Svađu je počeo jedan vidno pijani čovjek koji je rekao da će toj ženi neko stati na nožne prste, a onda se umiješao njen dečko i pokušao smiriti situaciju. Nakon što je avion sletio i popilo se još više alkohola, počeo se svađati s dečkom te žene. Obojica su bili vrlo pijani i počeli su se svađati i tući, a jedan od njih je dobio udarac u nos pa je bilo i krvi’, rekao je Wardrop, a poslije je otkriveno da muškarac nije samo dobio udarac u nos, već ga je drugi nasilnik ugrizao za nos!?

Usred svađe se našla i jedna članica kabinskog osoblja, 24-godišnjakinja. Bila je vrlo uplašena, no svjedoci kažu da će uspješno smirivala svađu dvojice muškaraca.

‘Tamo je bila porodica s malim djetetom koje je sve to vidjelo. Bio je to zastrašujuć trenutak jer se sve odvijalo pred mnoštvom nevinih putnika u vrlo malom prostoru aviona’, kaže Wardrop.

Ryanair je po slijetanju zatražio pomoć policije. ‘Avion je uredno sletio, a policija je zatim privela dvojicu muškaraca. Nećemo tolerirati ovakvo ponašanje, a sigurnost i udobnost naših putnika, posade i aviona naš je prioritet. Sada je ovo stvar lokalne policije’, saopćeno je iz Ryanaira.

Komentari

Autor: jutarnji.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.