Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crna gora

Oboren rekord: Nakon 50 dana ležanja znamo ko je pobijedio i odnio 1.000 eura

Reportaza o natjecanju u lezanju u Ethno Village Montenegro u selu Brezna , blizini Pluzina Crna Gora . Lidija Markovic natjecateljica
Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Roditelji su joj dolazili svakog dana i nudili joj 1.000 eura samo da ustane, ali ona je bila uporna

Takmičenje u ležanju koje je trajalo 50 dana u Crnoj Gori završeno je, rekord je oboren, a pobjednica je kozmetičarka iz Nikšića Lidija Marković (23). U samom finalu u selu Brezina kod Nikšića ležali su Lidija i Filip Knežević (23) iz Mojkovca u Crnoj Gori, nakon čega je Filip 50. dan prepustio pobjedu Lidiji. Ipak, iz organizacije kažu da su odlučili zajedno stati na tron.

„Došla sam da uživam, da odmorim. Trudim se da pobijedim”, rekla je tokom takmičenja jednom prilikom. Lidija je kazala da se ne takmiči zbog novca. Roditelji su joj dolazili svakog dana i nudili joj 1.000 eura samo da ustane, ali ona je bila uporna.

Nakon 50 dana završeno takmičenje u ležanju u Crnoj Gori. Filip iz Mojkovca i Lidija iz Nikšića podijelili su pobjedu…

Posted by PIXSELL Photo & Video Agency on Thursday, October 5, 2023

„Nisam zbog toga tu, već da pobijedim. Ovo je psihološka igra. Novac nikako”, pričala je o motivima.

Sedam dana prije pobjede, Lidija je za emisiju ‘Jutro‘ na Prvoj govorila o svom iskustvu.

„Nije uopće naporno. Nisam se još odmorila i ne planiram ustati. Ništa nije teško. Ovdje sam došla odmoriti i stvarno uživam. Sinoć smo poslije ponoći proslavili hiljadu sati. Počeo je 43. dan. Ne osjećam da toliko ležim. Ja nemam konkurenciju”, rekla je, a očito je uspjela u svom naumu da pobjedi.

U ovom 11. izdanju takmičenja učestvovao je 21 takmičar.

„U danima ‘osame‘ kada se duša sama sa sobom suoči, najdublje se razmisli o svemu. Bilo je smijeha, plača, molitvi. Njih dvoje od ukupno 21 su ispratili takmičare iz Crne Gore, Rusije, Srbije i Ukrajine. Oboje su odlučili da zajedno stanu na tron i složno uz poruku svim Jugoslavenskim narodima i političarima poruče da ljubav i sloga rješavaju sve”, kaže Mićo Blagojević za Danas.hr i dijeli kako je Filip prepustio pobjedu Lidiji.