Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pravio je kobasice kad mu je mašina povukla ruku, evo šta je uradio

myron_schlafman_1

Jedan čovjek uspio je da odsiječe sopstvenu ruku kako bi spasao svoj život. Za to mu je trebalo svega nekoliko trenutaka.

Myron Schlafman (69), iz Jamestowna u Sjevernoj Dakoti, pravio je kobasice u svojoj garaži 17 avgusta uz pomoć električne miješalice za meso. Dok je uklanjao komad mesa sa mašine slučajno je nagazio na pedalu koja je uključuje i aparat je povukao njegovu lijevu ruku unutra.

Schlafman kaže da je kost bila odrezana, ali da je ruka ostala povezana putem kože, nerava i tkiva i da je mislio da će iskrvariti na smrt ako odmah ne ukloni ruku. Stoga je uzeo nož u ruke i donio tešku odluku.

– Kad sam je odsjekao, mogao sam osjetiti kako mi nervi igraju. Da sam oklijevao, stajao bih tamo gdje sam bio i iskrvario na smrt – rekao je Schlafman, koji je inače dešnjak.

On je istakao da su mu dva policajca, koji su stigli do njega prije Hitne pomoći, stegnula meso iznad odrezane ruke, što mu je dodatno pomoglo da preživi. Ljekari, međutim, nisu mogli da mu prišiju ruku nazad, pa će dobiti protezu. Schlafman je, ipak, optimističan.

– Bio sam u Vijetnamu. Mogu se izboriti i s ovim – zaključio je on, prenosi Blic.