Taj ludi svijet

Ziona Chana

Preminuo muškarac koji je imao 38 žena, 89 djece i 36 unučadi

14/06/2021

Teško je reći je li Chana zaista bio glava najveće svjetske porodice, budući da postoje i drugi koji polažu pravo na tu titulu

Muškarac (76) za kojeg se vjeruje da je glava najbrojnije porodice na svijetu preminuo je u indijskoj državi Mizoram, prenosi BBC.

Ziona Chana, poglavar vjerske sekte koja je prakticirala poligamiju, umro je u nedjelju, a iza sebe je ostavio 38 supruga, 89 djece i 36 unuka.

Vijest je potvrdio glavni ministar Mizorama Zoramthanga, koji je na Twitteru izrazio saučešće. Chana je navodno patio od dijabetesa i hipertenzije.

Ljekari su za novinsku agenciju PTI rekli da se njegovo stanje pogoršalo kod kuće u njegovom selu Baktawng Tlangnuam.

U nedjelju navečer prevezen je u bolnicu, gdje je po dolasku proglašen mrtvim.

Teško je reći je li Chana zaista bio glava najveće svjetske porodice, budući da postoje i drugi koji polažu pravo na tu titulu.

Također je teško procijeniti tačan broj članova njegove porodice. Najmanje jedan izvještaj tvrdi da je imao 39 supruga, 94 djece, 33 unuka i jednog praunuka, što je 181 osoba.

Iako su ga u raznim lokalnim vijestima nazivali svjetskim rekorderom u veličini porodice, nejasno je o kojem se rekordu radi. Ali, bio to svjetski rekord ili ne, Chana i njegova porodica su vrsta lokalne atrakcije, koja privlači turiste u selo na sjeveroistoku Indije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.