Taj ludi svijet

slučaj u americi

Radnik namjerno uništio 500 vakcina protiv korone, odmah je dobio otkaz

31/12/2020

U izjavi objavljenoj rano jutros, Aurora je navela da je njihov radnik "priznao da je namjerno izvadio vakcine iz hladnjaka" i da je dobio momentalni otkaz, a slučaj je prepušten vlastima

Policija i savezne vlasti ispituju slučaj medicinskog radnika koji je priznao da je namjerno uništio 500 doza vakcine protiv virusa korona.

Medicinski centar Aurora je prvo izvijestio da su se doze pokvarile u subotu, dodajući da su slučajno ostavljene van zamrzivača preko noći u gradu Graftonu, ali danas kažu da je medicinski radnik namjerno uništio vakcine, prenio je AP.

Policija u Graftonu, oko 30 kilometara sjeverno od Milwaukeeja, aktivno radi sa FBI-jem i Agencijom za hranu i lijekove na utvrđivanju okolnosti.

Pripadnici zakona su rekli da su u srijedu uveče obaviješteni o navodnom “petljanju” s vakcinama, a danas nisu imali nikakve informacije i odbili su da kažu da li je neko uhapšen.

U izjavi objavljenoj rano jutros, Aurora je navela da je njihov radnik “priznao da je namjerno izvadio vakcine iz hladnjaka” i da je dobio momentalni otkaz, a slučaj je prepušten vlastima.

Motivi za ovo djelo još nisu poznati.

“Nastavićemo da vjerujemo da je vakcinacija naš put ka okončanju pandemije. Više smo nego razočarani što je pojedinac učinio ovo djelo, zbog čega će 500 ljudi sa kašnjenjem primiti vakcinu”, dodaje se u saopštenju Aurore.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.