Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladiću koji se vozio ispod autobusa pet sati čudom preživio

bus
Foto: 24sata.hr

Nakon što je u utorak na odmorištu autoceste doslovno ispao ispod autobusa, policajci su pomogli Iračaninu (21). S obzirom na to da je u Hrvatsku ušao nelegalno, prevezli su ga do Tranzitnog centra Tovarnik te će ga vratiti nazad u Srbiju.

Epilog je to priče o mladiću koji se vozio čak pet sati ispod autobusa Čazmatransa na liniji Beograd – Zagreb i uspio preživjeti. Pričali smo s nekoliko vozača autobusa koji su taj potez prozvali ludim i opasnim po život, piše 24sata.hr.

– U tom modelu Setre zaista ima mjesta na koje bi se mogao zavući. Ima sigurno 30-ak centimetara od tla, ali tu svako micanje može biti kobno – pojašnjava jedan dugogodišnji vozač. Iako istražitelji nisu otkrivali detalje, mehaničari misle da je nekako visio na osovini autobusa.

– Morao se nekako vezati jer tu se ne bi dugo mogao držati. Vjerovatno mu je ta špaga popuštala pa je počeo lupati i to je uznemirilo putnike – pojašnjava jedan vozač.

Na toj međudržavnoj liniji autobusi voze i do 100 kilometara na sat kako bi stigli na vrijeme. Zato je Iračanin cijelo vrijeme bio izložen snažnim udarima vjetra te niskom temperaturom. Uz to, cijelo je vrijeme opasno visio iznad asfalta te ga je krivi potez mogao ubiti.

– Da ga je zahvatilo bilo što na cesti, on bi vjerovatno odmah pao. Kotrljao bi se na cesti, a pri većim brzinama sigurno bi udario glavom o tlo. Svaki takav trzaj je smrtonosan – pojašnjava vozač.

Dodao je kako je svojim padom na autocesti mogao ugroziti i vozače auta, kamiona i autobusa iza sebe. Vozači se nadaju kako će ovi slučajevi biti izuzeci jer preživjeti ispod autobusa ravno je čudu. Osim toga, ako takvog ‘padobranca’ otkriju na granici, mogu imati problema.

– Vi ste odgovorni za svoj autobus. Policija, ako nađe takvog, može vas optužiti za krijumčarenje ljudima i tako vas uvući u puno veće probleme – pojasnio je zabrinuti vozač.