Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slika pijanog popa kojeg voze pored pokojnika hit na društvenim mrežama

pijani pop

Tragikomična fotografija na kojoj pop, navodno, mrtav pijan spava pored sanduka s pokojnikom kojeg na traktoru prevoze do groblja u Srbiji, kruži društvenim mrežama posljednjih dana.

Autor objave tvrdi da je riječ o svešteniku Nenadu iz sela pored Smedereva. Ova nesvakidašnja situacija, tvrdi autor fotografije kojeg je kontaktirao “Blic”, dogodila se u selu Drugovac, 11. marta, kada su jednom žitelju ovog malog mjesta spremali sahranu.

Prije sahrane sveštenik Crkve Vaznesenja Gospodnjeg došao je na svoj zadatak kako bi ispratio preminulog na vječni počinak. Prema riječima sagovornika “Blica”, pop je već tada bio potpuno pijan. Kako nije mogao da stoji na nogama, traktorska prikolica u kojoj je prevožen sanduk s pokojnikom do groblja bila je mjesto gdje je sveštenik prilegao.

– On je tog dana spavao u prikolici sve do groblja, bio je pijan i nije mogao da stoji. Ovo nije prvi put, on je non-stop u kafani, čak i popadija ne želi da ga vidi. Nekoliko puta su ga mještani nosili kući iz kafane, sa sahrane ili krštenja. Iskreno, svi jedva čekaju da ga smjene – tvrde autor fotografije i dodaje:

– Problem je i što mnogi odlaze u druga sela ili u grad da se vjenčaju i krste dijete, jer ne žele da tokom njihovih najbitnijih dana u životu sveštenik dođe pijan i sve upropasti.

“Blic” je pokušao da provjeri vjerodostojnost ove priče, ali je u Drugovcu naišao na – zid ćutanja. Telefonom su pozvali 20 meštana, od kojih niko nije demantovao, ali ni potvrdio ovu priču, sve uz riječi: “Neću da se miješam”.