Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobjegla u Hrvatsku

Sutkinja Fazlagić koja je u bijegu je ljepotica iz “Nadrealista” (VIDEO)

fazlagic

Prije rata Lejla Fazlagić bila je udata za Husrefa Musemića, tadašnjeg nogometaša, a danas trenera FK “Sarajevo”

Više od dvije i pol godine Lejla Fazlagić, nekadašnja sutkinja Općinskog suda u Sarajevu u bijegu je pred zakonom Bosne i Hercegovine

Nalazi se u Hrvatskoj čije pravusudne vlasti još nisu odgovorile na zahtjev kolega iz BiH u vezi s njenim izručenjem. Odbjegla sutkinja Fazlagić posjeduje državljanstvo Hrvatske. Iz Bosne i Hercegovine je pobjegla u posljednji trenutak prije nego što će biti uhapšena u akciji “Pravda” koju je provela policija po nalogu Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu.

Nedavno je Centar za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva otkrio zastrašujuće razmjera kriminala za koje se tereti Lejla Fazlagić. “Ona je od 2011. do 2016. razbaštinila desetine vlasnika nekretnina u Sarajevu, preknjižavajući njihove kuće, stanove, poslovne prostore na osobe koje nisu imale pravo na tu imovinu”, stoji u istraživačkom tekstu CIN-a. Navodi se i to da su “najčešće na meti bile napuštene nekretnine sarajevskih Jevreja stradalih u Drugom svjetskom ratu i drugih pokojnih Sarajlija”.

Prema navodima CIN-a sutkinja Fazlagić je na ovaj način nezakonito preknjižila 19 nekretnina, vrijednih skoro osam miliona maraka.

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo smatra je ona pripadnica zločinačke organizacije na čijem je čelu Alija Delimustafić, bivši ministar MUP-a BiH, koji više od dvije godine boravi u pritvoru.

Lejla Fazlagić

Lejla Fazlagić je krajem 2010. sudila u procesu protiv “Slobodne Bosne” po tužbi za klevetu koju su podnijeli tadašnji čelni ljudi SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija, Damir Fazlić i Željko Komšić. Fazlagićka je presudila u korist SDP-ovaca koji su ubrzo nakon toga po preuzimanju vlasti njenog partnera Gorana Cerića imenovali za direktora Sarajevske direkcije Pošte BiH. Nakon izbornog sloma SDP-a Cerić je kao kadar Radončičevog SBB-a postavljen za direktora “Pokopa”.

Prije rata Lejla Fazlagić bila je udata za Husrefa Musemića, tadašnjeg nogometaša, a danas trenera FK “Sarajevo”. Među gradskim djevojkama izdvajala se atraktivnim oblačenjem, izazovnim držanjem i neizostavnim psom, kojeg je vodila po sarajevskim ulicama u beskonačne šetnje, piše Slobodna Bosna.

Imala je ne baš zapaženu ulogu u jednoj epizodi kultne tv serije “Top liste nadrealista”, kada je na izmišljenom izboru ljepote “oglumila” “Sanelu iz Ilijaša”, samozatajnu kondukterku u autobusu.

Pored Fazlagićke u skeču glumi još jedna fatalna Sarajka iz 80-ih godina, doktorica Almedina Pašić, poznatija kao Paša.

Priredbu je vodio Zlatko Arslanagić, kasniji vođa i frontmen grupe “Crvena Jabuka”, a u žiriju su bili Brako Đurić, Nele Karajlić, Zenit Đozić, Boris Šiber i pokojni Dražen Ričl-Para.