Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oboreni svi rekordi

Takmičenje u ležanju u Crnoj Gori traje već 21 dan: “Vrijeme brzo prolazi”

takmicenje lezanje crna gora
Foto: Screenshot/ YouTube

“Svi se osjećamo dobro, odlično, nema nikakvih zdravstvenih problema, maze nas, preostaje nam samo da nastavimo ležati”, rekla je 38-godišnja Dubravka Aksić, pobjednica 2021.

Sedmoro takmičara leži na strunjačama i takmiči se za željenu titulu “Najljenijeg građana”, a već su oborili prethodni rekord na takmičenju koje se svake godine održava u turističkom odmaralištu u Crnoj Gori.

Rekord od 117 sati provedenih u ležećem položaju postavljen je na prošlogodišnjem takmičenju u ljetovalištu Brezna. Ovogodišnje takmičenje ušlo je u 21. dan u petak, piše Hina.

“Svi se osjećamo dobro, odlično, nema nikakvih zdravstvenih problema, maze nas, preostaje nam samo da nastavimo ležati”, rekla je 38-godišnja Dubravka Aksić, pobjednica 2021. godine.

Filip je uvjeren u pobjedu

Takmičenje je pokrenuto prije 12 godina kako bi se ismijao popularni mit da su Crnogorci lijeni, rekao je Radonja Blagojević, organizator takmičenja i vlasnik odmarališta. Sedmoro preostalih takmičara od početnih 21 do sad je ležalo više od 460 sati.

Stajanje ili sjedenje smatraju se kršenjem pravila i razlozima za trenutnu diskvalifikaciju, ali takmičari imaju na raspolaganju deset minuta svakih osam sati da odu na WC. Takmičari smiju čitati, koristiti mobitele i laptope.

Filip Knežević iz sjevernog Mojkovca prvi put se takmiči i rekao je da je uvjeren u pobjedu i osvajanje nagrade od 1000 eura.

“Ovdje imamo sve što nam treba, društvo je fantastično, a vrijeme brzo prolazi”, rekao je 23-godišnjak.